Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slováci dorazili do Prahy odhodlaní napravit debakl

Praha - Nepřístupné výrazy v tvářích, téměř nemluvní, žádosti o rozhovory většinou odmítnuté a pokud to jen trochu šlo, rychle zamířit do přistaveného autobusu. Tak vypadal dnešní přílet slovenských fotbalistů do Prahy, kde se ve středu představí v utkání světové kvalifikace. Duel na Letné pro oba celky znamená možná klíčovou bitvu na cestě za šampionátem v Jihoafrické republice.

Slovenští fotbalisté dva dny před utkáním nebyli příliš sdílní. Z některých jejich vyjádření ale vyplynulo, že chtějí odčinit sobotní čtyřbrankový debakl z přípravného utkání v Anglii. 

"Byl to jen přátelský zápas a důležité je, že se nic nezměnilo v tabulce kvalifikace. Pořád všechno máme ve svých rukou. Na druhou stranu je jasné, že se z té facky musíme poučit. Ale my jsme dost inteligentní na to, abychom to zvládli," řekl klíčový záložník slovenské reprezentace Marek Hamšík krátce poté, co slovenská výprava dorazila na ruzyňské letiště linkovým letem z Londýna.



Středopolař italské Neapole jako jeden z mála hráčů otázky českých
žurnalistů neodmítl. Další z hvězd Martin Škrtel, zadák Liverpoolu, kolem
kamer a diktafonů jen bez zájmu prošel, trenér Vladimír Weiss také na
letišti viditelně nechtěl ztrácet čas.

Slovenské fotbalisty čekal videorozbor

Dnes po příletu do Prahy připravil Weiss videorozbor z utkání české reprezentace ve Slovinsku, aby Slováci začali hledat rezervy ve hře svého velkého soka.

Slováci totiž tuší, že se před nimi otevírá velká šance. Kdyby ve středu z Prahy odjeli se všemi body, možná by nasadili k rozhodujícímu trháku v kvalifikaci. Už nyní mají o bod víc než Češi a ještě jeden zápas k dobru. Na vedoucí Severní Irsko sice ztrácejí bod, ale ostrovní celek má dokonce o dvě odehraná utkání víc než Slovensko. Na mistrovství přímo postoupí vítěz skupiny, druhý celek si udrží šanci na baráž.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články