Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slezské derby přineslo spoustu potyček a incidentů. Policie zadržela 50 lidí

Opava – Očekávaly se incidenty a také přišly. Policie po slezském derby druhé ligy mezi Opavou a Ostravou zadržela při potyčkách u stadionu 50 fanoušků, převážně z tábora Baníku. Ti dělali problémy už před zápasem, kdy se chtěli přes prolomení brány dostat na stadion. Mezi zraněnými z celé akce jsou i policisté.

Policie se snaží zabránit násilí ostravských fanoušků
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

V době utkání létaly v okolí stadionu dělbuchy, na místě hlídali agresivní fanoušky i těžkooděnci. Policie vyslala do opavské akce přes 400 svých mužů a žen. Poškozeno bylo několik policejních vozů. "V tuto chvíli upřesňujeme, zda jde v případě zadržených o přestupky, nebo o trestné činy," řekl mluvčí moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Do Opavy dorazilo podle policie 1500 fanoušků ostravského klubu. Na stadion, na němž měli zakoupeno asi 340 míst, jich však vstoupilo jen kolem třiceti. Ostatní zůstali před stadionem, jehož bránu se v jednu chvíli snažili vylomit. Tomu zabránili těžkooděnci, kteří je od brány vytlačili, uvedl Kužel.

"Situace byla skutečně napjatá, protože se u stadionu shromáždilo asi patnáct set osob, které zaútočily na stadion - na pořadatelskou agenturní službu a policisty ČR. Zásah jsme zvládli, použili donucovací prostředky a zajistili víc než padesát osob," popsal Kužel. "Situace už je nyní klidná. V tuto chvíli upřesňujeme, zda jde v případě zadržených o přestupky, nebo o trestné činy," dodal.

Policie již v minulých dnech označila zápas Opavy s Baníkem za rizikový. Do města proto povolala pořádkové jednotky z několika krajů, zásahovou jednotku i jízdní policii ze Zlína.

Je nám líto, video expirovalo.
Policie zasahuje v Opavě proti fotbalovým fanouškům
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články