Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sledujte na ČT monstrózní zahajovací koncert MS ve fotbale

Praha - Česká televize odvysílá dnes přímým přenosem slavnostní zahajovací koncert MS ve fotbale v Jižní Africe. Na senzační hudební show vystoupí řada světových i afrických hvězd: Black Eyed Peas, Alicia Keys, John Legend, Shakira, Juanes, K'Naan. Monstrózní, bezmála tříhodinový zahajovací koncert je organizátory označován za dosud největší událost zábavního průmyslu v Africe. Koncert sledujte od 20:00 hodin na ČT4 nebo na ČT HD ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem.

Na předměstí Johannesburgu vystoupí zvučná jména světového showbusinessu, významní afričtí hudebníci, fotbalové legendy současnosti i minulosti a další celebrity. Show bude sledovat na stadionu v Soweto až 30 tisíc lidí a další miliony diváků v živém vysílání řady světových televizních společností, a to včetně ČT.

Fanoušci se mohou těšit na řadou cen Grammy ověnčenou hip hopovou formaci Black Eyed Peas. Z USA přiletí i neméně úspěšní hudebníci a zpěváci Alicia Keys a John Legend. Zpívat budou rovněž ve světových hitparádách bodující rodáci z Kolumbie Shakira a Juanes. Z Kanady zavítá na svůj rodný kontinent původem Somálec, rapper, zpěvák a instrumentalista K'Naan.

Z domácích se představí rocková kapela Blk Jks, pop rocková parta The Parlotones, dále trumpetista, skladatel a zpěvák Hugh Masekela i hudebník a zpěvák Vusi Mahlasela.

Kořeny "černého kontinentu" uctí svými vystoupeními skupina Freshlyground z Kapského Města, sbor mladých talentovaných zpěváků ze Soweto kombinující tradiční jihoafrickou hudbu, jazz a pop Mzansi Youth Choir a také gospelový sbor Soweto Gospel Choir.

Na pódiu stane zpěvačka a autorka z Beninské republiky Angélique Kidjo a z Mali dorazí dvojice nevidomých muzikantů Amadou & Mariam, zpěvák a kytarista Vieux Farka Touré a konečně Tinariwen, hudebníci z berberského kmene Tuaregů obývajících Saharu.

Mistrovství světa ve fotbale v České televizi

Česká televize bude od 11. 6. do 11. 7. 2010 vysílat z MS ve fotbalu všech 64 zápasů. Fotbaloví fanoušci je budou sledovat na programech ČT4 a ČT2, na ČT HD si je budou moci užít stejně jako zahajovací koncert ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem. Na ČT4 bude navíc denně od 23:30 hodin připraven přehledný souhrn nejdůležitějších okamžiků dne v podobě sestřihů doplněných o zajímavé rozhovory. Česká televize bude žít fotbalovým šampionátem nejen ve svém televizním vysílání, ale také na speciálních internetových stránkách msfotbal.ct24.cz. Na jejich návštěvníky čeká živé internetové vysílání i pokročilý videoarchiv, galerie gólů se soutěží o hodnotné ceny, blogy komentátorů ČT a samozřejmě kompletní zpravodajský servis.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články