Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavnostní otevření varšavského stadionu pro Euro je v ohrožení

Varšava - Nad nedělním slavnostním otevřením nového varšavského stadionu pro fotbalové Euro visí otazník. Nesouhlasili s ním hasiči a hygienici, a tak úřady konání akce nepovolily. Pokud ale provozovatel stadionu všechny nedostatky odstraní, můžou úředníci ještě názor změnit. Polským médiím to dnes řekla ředitelka odboru pro bezpečnost a krizové situace varšavské radnice Ewa Gaworová.

EURO 2012
zdroj: ČT24

Provozovatel stadionu zatím nedělní slavnost neodvolal. Mají se během ní konat koncerty a ohňostroj. Na 12. února je do této sportovní arény naplánovaný zápas mezi Legií Varšava a Vislou Krakov. Na Národním stadionu, který leží na východním břehu Visly na okraji čtvrti Praga, se bude 8. června hrát zahajovací zápas mistrovství Evropy mezi Polskem a Řeckem. 

Národní stadion měl být původně otevřen už loni v létě, kvůli konstrukčním chybám se ale termín opozdil. Tato sportovní aréna s kapacitou 58 000 míst vznikla místo někdejšího Stadionu desetiletí, na němž bylo od konce 80. let obří tržiště. V září 1968, během komunistických oslav dožínek, se na stadionu upálil Ryszard Siwiec na protest proti okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy.

V Polsku, které spolu s Ukrajinou šampionát pořádá, se zápasy mistrovství Evropy budou vedle Varšavy konat také v Gdaňsku, Poznani a Vratislavi, kde odehrají základní skupinu čeští reprezentanti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články