Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slávistky vstoupily do čtvrtfinále LM výpraskem, Lyon jim dal "devítku"

Lyon (Francie) – Snaha překvapit na půdě Lyonu a uhrát v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů solidní výsledek fotbalistkám Slavie nevyšel. Velký favorit zvítězil jasně 9:1. Jediný gól pražského týmu zaznamenala v první půli vítězka ankety Fotbalistka roku 2015 Kateřina Svitková.

"Dnes mi fotbal ukázal odvrácenou stranu a jsem hodně zklamaný, protože jsme dostali hodně branek," řekl trenér Anton Mišovec. "Když rozjel Lyon své strojové kombinace, nevěděli jsme, jak bránit. Jen jsem nečekal, že zápas skončí takovým brankovým rozdílem," přidal kouč českých šampionek.

Na novém stadionu Parc Olympique Lyonnais, kde se bude hrát i letní mistrovství Evropy, domácí profesionálky postupně zvyšovaly tlak. Svěřenkyně Antona Mišovce poprvé inkasovaly v 19. minutě po střele Necibové a už za pět minut zvýšila Le Sommerová.

"Myslím, že jsme do zápasu mohli vstoupit jinak, protože tam Petra Divišová měla dvě nadějné šance. Je ale vidět, že je Lyon složený z výběru reprezentací, a myslím, že dojde v Lize mistryň hodně daleko," upozornil Mišovec.

Jako třetí se trefila hlavou Norka Hegerbergová a převahu Francouzek v 39. minutě potvrdila čtvrtým zásahem M'Bock Bathyová. Ještě před pauzou ale snížila z protiútoku Svitková.

Evropské šampionky z let 2011 a 2012 dominovaly i ve druhém poločase. Během tří minut skórovaly z rohů podruhé M'Bock Bathyová a Majriová. Další standardní situaci, tentokrát přímý kop, po hodině hry využila Abilyová.

Kapitánka Lyonu ještě v závěru uspěla povedenými "nůžkami". V 86. minutě uzavřela skóre další dvougólová střelkyně večera Hegerbergová. Nejlepší střelkyně Ligy mistryň v této sezoně už dala deset branek.

"Setkaly jsme se s nejlepším týmem Evropy a ukázal se rozdíl mezi profesionálním a amatérským fotbalem. Byla tady skvělá atmosféra, je to asi největší návštěva, před jakou jsem kdy hrála (11 732 diváků). Kdybychom odcházely s lepším výsledkem, užila bych si to víc," uvedla kapitánka "Sešívaných" Blanka Pěničková.

Se Slavií chce doma uhrát lepší výsledek. "Máme v plánu je porazit," řekla s úsměvem pětatřicetiletá záložnice. "Bylo to pro nás něco nového, z tohoto zápasu se můžeme jen poučit. Uvidíme, zda se zvládneme připravit lépe," dodala Pěničková.

Olympique Lyon - Slavia Praha 9:1 (4:1)

Branky: 35. a 86. Hegerbergová, 39. a 53. M'Bock Bathyová, 64. a 80. Abilyová, 19. Necibová, 24. Le Sommerová, 56. Majriová - 42. Svitková. Rozhodčí: Larssonová (Švéd.). Diváci: 11 732.

Sestava Slavie: Sladká - Tomášková, Necidová, Budošová, Juračková - Cahynová (85. Matějková) - Malinová (29. Benýrová), Pěničková, Svitková, Chlastáková - Divišová (76. Dlouhá). Trenér: Mišovec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články