Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávistky ve Wolfsburgu překvapily a vezou domů bod

Fotbalistky Slavie uhrály remízu v předposledním duelu skupiny Ligy mistryň. Nečekaný bod vezou ze stadionu Wolfsburgu, kde hrály bez branek 0:0. Nic to však nemění na tom, že Pražanky už ztratily naději na postup. 

Je nám líto, video expirovalo.
Lukášová deptala střelkyně Wolfsburgu

Slávistky minulý týden získaly první bod ve skupině po remíze 1:1 na půdě St. Pöltenu a dnes dosáhly na ještě cennější výsledek. Proti vítězkám Ligy mistryň z let 2013 a 2014 Pražanky překvapivě udržely čisté konto, byť Wolfsburg v utkání jednoznačně dominoval a na střely zvítězil 35:1. V první půli slávistky několikrát podržela brankářka Lukášová, po změně stran už německý celek tolik vyložených šancí neměl.

Pražanky před posledním zápasem skupiny s dvěma body uzavírají tabulku skupiny. Slávistky se rozloučí se soutěží 22. prosince domácím utkáním s AS Řím.

Největším úspěchem českého týmu v Lize mistryň jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále. Jednou se mezi osm nejlepších celků v soutěži probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Utkání 5. kola skupiny B fotbalové Ligy mistryň:

Wolfsburg - Slavia Praha 0:0
Sestava Slavie: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Keeneová, Tenkrátová - Černá (87. Abrahamssonová), Kožárová, Růžičková (71. Šlajsová) - Nekesaová (90. Divišová). Trenér: Piták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články