Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Slávistky nakročily do čtvrtfinále LM, vyhrály na Islandu nad Stjarnanem

Skvělý vstup do osmifinálové bitvy s islandským Stjarnanem si připsaly fotbalistky Slavie. I když byly před dvojzápasem favorizovány, těžké prostředí na islandské půdě nesvědčí leckterému týmu. Slávistky ale zvítězily 2:1 zásluhou gólů Divišové a Svitkové.

Fotbalistky Slavie
zdroj: isifa/MAFRA autor: Dan Materna

Slavia vedla po prvním poločase díky brance Petry Divišové. Domácí hráčky sice dokázaly v 69. minutě vyrovnat, jenže nerozhodný stav vydržel pouze chvíli, protože v 71. minutě byla ve vápně faulována Szewieczková a Svitková se z pokutového kopu nemýlila. 

Sešívané se tak přiblížily druhé čtvrtfinálové účasti v historii klubu. Odvetu sehraje Slavia příští týden v Edenu. Do čtvrtfinále se navíc poprvé v historii mohou probojovat dva české týmy najednou. Sparťanky totiž v úvodní bitvě na Letné s favorizovaným švédským Linköpingem uhrály cennou remízu 1:1.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Ligy mistryň v Reykjavíku

Stjarnan - Slavia Praha 1:2 (0:1) Branky: 69. Pedersenová - 36. Divišová, 71. Svitková z pen. Sestava Slavia: Votíková - Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová - Divišová, Cahynová, Svitková, Szewieczková - Pěničková, Kožárová (89. Necidová). Trenér: Medynský.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články