Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Slávistkám stojí v cestě do Ligy mistryň Galatasaray se Staškovou

Fotbalistky pražské Slavie se ve druhém kole kvalifikace Ligy mistryň utkají s Galatasarayem, za který hraje i reprezentační útočnice Andrea Stašková. Úvodní duel šampionek obou zemí se odehraje 18. nebo 19. září v Turecku, odveta v Edenu je na programu o týden později.

zdroj: twitter.com/SK Slavia Praha ženy

Slávistky se pokusí probojovat do skupiny Ligy mistrů potřetí za sebou. Dnes byly mezi nasazenými týmy v mistrovské části kvalifikace a los jim přisoudil Galatasaray, který v minulé sezoně poprvé získal turecký titul.

Istanbulský klub v prvním kole kvalifikace porazil v semifinále 4:1 Racing Luxembourg a ve finále 5:0 Šymkent z Kazachstánu. V obou utkáních dala gól i Stašková.

Čtyřiadvacetiletá opora národního týmu přestoupila do Turecka před sezonou z AC Milán. Bývalá útočnice Sparty v minulosti nastupovala i za Juventus a Atlético Madrid.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Barcelony a také Chelsea, Lyon a Bayern Mnichov. Boje ve skupinách začnou v říjnu.

Los závěrečného play-off o postup do Ligy mistryň se tentokrát netýkal Sparty. České vicemistryně v sobotním finále prvního kola kvalifikace ligové části podlehly 0:2 francouzskému týmu Paris FC.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň.

Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články