Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Slávistický kapitán Bílek se s kariérou rozloučí po podzimu

Slávističtí fotbalisté si budou po podzimu muset hledat nového kapitána. Stávající vůdce týmu Jiří Bílek totiž ukončí kariéru a bude se podílet na výchově mládeže. Uvedl to předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Jiří Bílek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Bílek, který v sobotu oslaví 34. narozeniny, přišel do Slavie před třemi lety a postupně se vypracoval v kapitána. Za vršovický klub odehrál v lize 67 utkání a vstřelil sedm branek. Už v jarní části minulé sezony ale přestal nastupovat a v tomto ročníku nejvyšší soutěže má zatím na kontě jediný start.

"Bavili jsme se o tom, Jirka už neměl ani touhu někam jít dohrávat kariéru. Chce se věnovat klubu, práci, managementu. Ještě se to asi vyprofiluje," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

"To ohlášení na hřišti, že bude v představenstvu, to bylo z čistého nebe. Ani nevím přesně, co bude zastávat. Jestli bude můj nadřízený, tak třeba zítra půjdu na kobereček," žertoval Šilhavý. "Jirka je lidsky vynikající kluk, člověk. Je to výborný charakter a určitě bude ve sportovním úseku prospěšný pro Slavii," dodal kouč.

Celkem v české lize Bílek odehrál 219 utkání s bilancí dvanácti vstřelených gólů. V minulosti působil také ve Spartě, v Neratovicích, v Blšanech, v Liberci, v německém Kaiserslauternu a v polském Lubinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články