Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavistický fotbalový stadion dostal kolaudaci

Praha - Slavistický fotbalový stadion dostal po roce kolaudaci. Marketingová ředitelka stadionu Kristýna Svobodová informaci potvrdila s tím, že rozhodnutí od stavebního úřadu přišlo dnes. Stadion je ale zkolaudován pouze pro fotbalová utkání, povolení pro koncerty nedostal. Podle Svobodové byly splněny všechny požadavky stavebního úřadu. Mluvčí Prahy 10 Jan Charvát přitom na konci dubna řekl, že stavební úřad kolaudaci nevydá a o měsíc prodlouží zkušební provoz. Důvodem mělo být, že stavba nesplňuje potřebné hlukové limity.

Majitel stadionu, kterým je společnost E Side Property, ale musí počítat s dalším jednáním s úřady. Získaná kolaudace, která má podle Svobodové platnost od 5. května, povoluje pouze fotbalová utkání. Ohrožen je tak například koncert britské skupiny Depeche Mode, která se zde má představit 25. června. "Kolaudaci jsme dostali opravdu jen na fotbalová utkání. Nerada bych to nyní komentovala, rozhodnutí jsme dostali před chvílí. Budeme to muset řešit s úřady a pořadateli," řekla Svobodová. 

Stadion, který si Slavia pro své zápasy od E Side Property pronajímá, byl otevřen loni na začátku května. Minulý týden byl přejmenován z Edenu na Synot Tip Arénu. Kvůli překračování hluku dostal roční zkušební dobu, během které museli majitelé odstranit všechny nedostatky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články