Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávistické legendy pokřtily nové vydání knihy o minulosti klubu

Praha - Slávistické fotbalové legendy pokřtily nové vydání knihy Věčná Slavia. Publikaci Vítězslava Houšky aktualizovanou o události posledních 20 let uvedli do prodeje bývalí hráči Dušan Herda, František "Bobby" Zlámal, Jan Lála, Vladimír Šmicer, který je v současnosti manažerem české reprezentace, nebo stále aktivní brankář Martin Vaniak. Kniha je rozdělena do tří částí. Původní Houškovo vydání doplnil spoluautor Pavel Procházka, který zmapoval nejnovější slávistickou historii.

Vedle pasáží "Přichází Pepi" o legendárním Josefu Bicanovi nebo "Veselý - toť Slavia, Slavia - toť Veselý" o Františku Veselém se nově mohou čtenáři ponořit do vyprávění o postupu do semifinále Poháru UEFA, o první účasti v Lize mistrů a obhajobě mistrovského titulu.

Jedna z kapitol s názvem "Štístko čili Vladimír Šmicer" je věnována také bývalému záložníkovi a jeho charakteristické přezdívce. "Bylo to krásné období," řekl Šmicer, který s vršovickým týmem získal tři mistrovské tituly a přesně před rokem svoji kariéru uzavřel.

Šmicer: Věřím, že Slavie bude zase hrát dobře

I když se nyní Slavia trápí, Šmicer věří, že jde jen o přechodný stav. "Teď je taková doba, kdy se nedaří, ale já prostě věřím, že se z toho Slavia dostane a oklepe. My jsme na to zvyklí, po těch dobrých letech bývají horší. Věřím, že klub se stabilizuje a zase bude hrát dobře," dodal Šmicer.

Závěr knihy zpestřují nejrůznější statistiky. Čtenáři se například dozvědí, že historicky nejvyšší návštěva na domácí zápas Slavie dorazila v roce 1945 na souboj s ŠK Bratislava. Přestože šlo jen o přípravu, na Strahov si tehdy našlo cestu 50 tisíc diváků.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články