Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slávistická ostuda, Teplice ji sestřelily sedmi góly

Praha - Fotbalisté Teplic rozdrtili v dohrávce 5. ligového kola Slavii na jejím hřišti 7:0 a připravili jí nejtěžší porážku v historii. Předchozí nejvyšší prohru 1:7 utrpěli červenobílí s Ostravou v roce 1954 a Slovanem Bratislava v sezoně 1959/60. V samostatné nejvyšší soutěži byl dosud nejtěžší porážkou Slavie debakl 0:5 v roce 1998 v Ostravě.

Slavící Teplice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Severočeši dnes vedli po poločase po trefách Táborského s Jablonským 2:0, dalších pět branek přidali po změně stran, z toho čtyři po vyloučení domácího kapitána Kisela. Hattrick dal střídající Mahmutovič. Teplice vezou tři body ze Slavie teprve podruhé v historii a jsou čtvrté s dvoubodovou ztrátou na vedoucí duo Plzeň a Sparta. Naopak slávisté doma ani na třetí pokus nevyhráli a propadají se tabulkou.

Trenér Slavie Petrouš k ohrožení své pozice:

Teplice přijely na Slavii jako jeden ze tří neporažených týmů v soutěži a úspěšný vstup do sezony je vyzbrojil velkým sebevědomím. Na nově položeném trávníku, který čeká 30. srpna Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov a šampionem Evropské ligy Chelsea, lépe kombinovaly a během úvodní půlhodiny vytěžily dvougólové vedení.

Ve čtvrté minutě se ještě zastřeloval Litsingi, v jedenácté minutě už ale hosté vedli. Na rohový kop si naskočil bývalý slávista Táborský a Černý zachytil jeho hlavičku až daleko za brankovou čárou. "Ale necítím žádnou satisfakci, Slavia mě vychovala pro první ligu. Co se stalo dneska, jim nepřeji," řekl Táborský. Vzápětí měl na noze zvýšení Lüftner, ale po centru na zadní tyč těsně minul.

Africké akvizice hostů dělaly svým pohybem Pražanům velké problémy. Severočeši ovládali střed pole, ke gólům je ale nasměrovaly centrované míče. V 27. minutě si na Krobův přímý kop naběhl Jablonský a tečí zvýšil. Podle všeho ale pomezní sudí přehlédl ofsajd. Domácí až poté trochu přidali, do pauzy si ale žádnou větší šanci nevytvořili. Výjimkou byla tvrdá Dostálova střela, s níž si poradil Grigar. Kouč Petrouš poslal místo Juhara na trávník Koreše a po jeho akci hned zkraje druhé půle pálil nad Petrák.

Slávisté se snažili o zkorigování stavu, jejich naděje ale pohřbila špatná Bortelova malá domů, kterou v 64. minutě vystihl střídající Mahmutovič a do prázdné branky přidal třetí gól. Vzápětí se trefil i Litsingi, asistent jeho gól ale kvůli údajnému ofsajdu neuznal.

O pět minut později zhasly i poslední zbytky nadějí Pražanů na zvrat. Sudí Kovařík ukázal Kiselovi během pár sekund dvě žluté karty a vyloučil ho. "Chápu, že hráči byli frustrovaní, ale Karol by se měl udržet," řekl Petrouš. "Vyloučení výši výsledku hodně ovlivnilo," podotkl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Vyloučený kapitán Slavie Karol Kisel
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Fanoušek zahodil dres

Hosté proměnili závěr duelu v exhibici. Nejprve se v 72. minutě prosadil hlavou Matula, pak křížnou střelou zaznamenal svou druhou branku v zápase Mahmutovič. "První čtyři góly jsme si dali skoro sami, hodně to ovlivnily," litoval Petrouš, který prý hned po utkání zamířil do své kanceláře a přemýšlel nad příčinami ostudné prohry.

V 87. minutě Mahmutovič zkompletoval hattrick a málo vídané skóre uzavřel Ljevakovič. Domácí fanoušci se přidali k hostujícímu "kotli" a ironicky skandovali "hoši, děkujem". "Jsou to asi nejhorší chvíle v mém fotbalovém životě," hlesl brankář Slavie Radek Černý. Když se spoluhráči mířil na tradiční "děkovačku", vyprovodili je příznivci ohlušujícím pískotem. K vidění byl i zlostně zahozený dres směrem k hráčům.

Ščasný nechtěl výši výsledku, jímž Teplice vyrovnaly svou rekordní výhru nad Košicemi z roku 1949, přeceňovat. "V Olomouci jsme se prezentovali možná ještě lepším výkonem a nevyhráli tam," řekl.

Slavia Praha - FK Teplice 0:7 (0:2)

Branky: 64., 79. a 87. Mahmutovič, 11. Táborský, 28. Jablonský, 72. Matula, 90. Ljevakovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zmrhal, Dostál, Kisel, Nitrianský - Ljevakovič, Matula, Táborský. ČK: 69. Kisel. Diváci: 6458.

Slavia: Černý - Nitrianský, Bortel, Kolařík, Dostál (66. Fenin) - Zmrhal, Petrák - Štěpán, Kisel, Juhar (46. Koreš) - Škoda (66. Škutka). Trenér: Petrouš.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič - Litsingi, Vachoušek (80. Jindráček), Táborský, Nivaldo (82. Krátký) - Salami (50. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články