Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Slávisté si před zápasem nevyzkouší stadion v Borisově, jako nevýhodu to nevidí

Minsk - Nezvykle už v Čechách absolvovali fotbalisté Slavie tradiční předzápasový trénink před odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Borisova. Vzhledem k nevyhovujícím hotelům v dějišti utkání se Pražané ubytovali v metropoli Minsku a do 75 kilometrů vzdáleného Borisova vyrazí až v den zápasu.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Myslím, že je to v pohodě. To, že jsme odtrénovali doma a v Borisově už nebudeme trénovat, je dané vzdáleností, že bychom museli hodně cestovat na trase Minsk–Borisov. Údajně je to hodinu a půl. Zvolili jsme to takhle," řekl slávistický trenér Jaroslav Šilhavý.

Jeho svěřenci tak neměli možnost dopředu si vyzkoušet před třemi lety otevřenou moderní arénu v Borisově pro 13 126 diváků, která díky svému oválnému tvaru vypadá velmi futuristicky.

"Nemyslím si, že by to byla nevýhoda. Byl se tam podívat Standa Vlček, když zajišťovali ubytování. Stadion je moc pěkný, asi na 12 nebo 13 tisíc lidí. Na vysoké úrovni je i tráva. Trochu podobné jako v Edenu, jen trošku v menším," doplnil Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté očekávají v Borisově těžký zápas a jiný obraz hry než doma

Ani hráči nepovažují neobvyklý rytmus za nevýhodu. "Tréninky ve Slavii bývají ráno, je to jiný rytmus, než jsem byl zvyklý ze Zlína. Ale vyhovuje mi to, je delší čas na odpočinek," uvedl obránce Jakub Jugas.

"Myslím, že je určitě výhoda, že nemusíme cestovat den před zápasem do Borisova. Není to kousek, toto bylo lepší řešení," dodala letní posila ze Zlína.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články