Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávisté se před duelem na Žižkově vydají na protestní pochod

Praha - Fanoušci fotbalistů Slavie chystají příští pondělí před ligovým duelem na Žižkově protestní pochod z Edenu. Cestou na stadion Viktorie chtějí dát najevo nespokojenost se současnou situací v klubu a s angažováním bývalého sparťanského trenéra Františka Straky, který byl jmenován novým koučem Slavie v neděli 2. října místo Michala Petrouše.

Fanoušci Slavie
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Na zápas se Žižkovem půjdeme tradičním pochodem, ale v trošku jiném provedení. Jedná se o protestní pochod fanoušků, kteří nesouhlasí s praktikami vedení klubu, které vyvrcholily nekoncepčním a protislávistickým angažováním trenéra Straky," uvedl web slaviaultras.cz.

Jak už slávističtí příznivci dříve avizovali, půjdou na utkání se Žižkovem v černém oblečení a nebudou vyvěšovat klubové vlajky, jen nesouhlasné transparenty. Průvod by měl z Edenu vyjít mezi 16:30 a 16:45, zápas začne v 18:30.

Z prohlášení slávistických fanoušků:

"Znechucení je mezi námi slávisty obrovské. Nechodit na fotbal je podle našeho názoru nesmysl. Akorát dobrovolně vyklidíme svoje pozice. Plán na zápas se Žižkovem je jednoduchý. Ukázat všem naší nespokojenost se situací v našem milovaném klubu! Už bylo dost lží, polopravd a nekoncepční práce lidí, kteří by měli náš klub vlastnit, řídit a trénovat."

zdroj: www.slaviaultras.cz

"V Edenu, všude po cestě i na stadionu dáme pořádně najevo, co si o současné situaci myslíme! Komu současný stav není lhostejný, ať si přinese protestní transparent, nápis, vlajku, tričko, letáky, samolepky atd. Bylo by dobré, abychom se zdrželi násilných projevů. Vedení, ale i policie čekají na záminku, aby nás mohly trestat," stojí na webových stránkách slávistických ultras.

Tvrdší jádro slávistických příznivců zřejmě už o víkendu začalo s prvními protestními akcemi. V sobotu totiž vyrostly na tréninkovém hřišti v Edenu čtyři hroby a na křížích byla napsána jména kouče Straky, majitele Slavie Aleše Řebíčka, jeho bratra Adama, který je v představenstvu, a generálního ředitele Miroslava Platila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články