Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slávisté se pod Ciprem zvedli a v poháru porazili Spartu

Praha - Fotbalisté pražské Slavie dva dny po výměně na trenérské lavičce zabrali a pod vedením staronového kouče Františka Cipra, který vystřídal Karla Jarolíma, dnes v úvodním utkání Ondrášovka Cupu porazili v pražském derby Spartu 1:0. Sešívaným náskok do odvety, která se uskuteční za dva týdny na Letné, zajistil v 16. minutě Milan Černý. Mezitím se ještě oba rivalové 12. dubna na půdě Sparty utkají v rámci ligy. Další informace přináší web fotbalživě.cz.

Slávisté v derby nevypadali, že by do pohárového klání vstupovali v pozici osmého týmu ligy, který na sparťanského lídra nejvyšší soutěže ztrácí propastných patnáct bodů a za sebou má tři prohry, které stály místo Jarolíma. Podle dění na hřišti to spíše vypadalo, že na koni jsou sešívaní, kterým zřejmě pomohla změna na trenérské lavičce.

Cipro, který Slavii vedl po deseti letech, přitom k žádným výrazným změnám nesáhl, pouze ze zálohy na stoperský post přesunul Trappa a na hrotu dal šanci Milanovi Černému. Čím Slavia však upoutala víc, bylo její zaujetí a nasazení.


O první vzrušení v zápase se sice postaral útočník Sparty Wilfried, když v desáté minutě ostře "zajel" do brankáře Vaniaka, ovšem pak už dění na hřišti začala ovládat agresivně hrající Slavia. Ve třinácté minutě ještě Janda z dobré pozice minul, za tři minuty později si už domácí vedli v zakončení o mnoho lépe. Rychlou akci po pravém křídle zakončil Krajčík přízemním centrem a Milan Černý i s přispěním teči sparťanského kapitána Řepky překonal Blažka.

Sparta v ofenzivě tápala, s málo nápaditými kombinacemi soupeře nemohla přehrát. Od svých fanoušků si letenští vyslechli i nelichotivé skandování o malé bojovnosti. Jedinou výjimkou byla rychlá akce z 27. minuty, když útočník Kadlec po pasu z hloubi pole přesprintoval zadáky Slavie, ale únik pokazil střelou vedle.


Slávisté před sedmi tisícovkami diváků postupně mírně ubírali na své aktivitě, jakoby je i vidina jednobrankového vítězství před odvetou na Letné uspokojila. Sparťané se po změně stran nastěhovali na polovinu domácích, ale na vyloženou šanci, po níž by mohli pomýšlet na vysněné vyrovnání, čekali marně a nepomohla jim ani výměna útočníků Kadlece za Lačného.

Až deset minut před koncem slávistům zatrnulo, když Sionko z trestného kopu trefil tyč. Sparťané ještě ve druhé minutě nastavení zahrozili hlavičkou Wilfrieda, ale Vaniaka nepřekonali. Slávisté tak nechali zapomenout na podzimní prohru s odvěkým sokem v Edenu, a trenér Cipro si užíval ovací publika. Zkušený kouč si navíc proti Spartě vylepšil svoji trenérskou bilanci, když dnes v derby získal teprve své druhé vítězství, proti kterým stojí dvě remízy a pět proher.

Utkání pražských "S" proběhlo relativně v klidu. Zadrženo bylo celkem sedm fanoušků, pět před utkáním a dva po zápase, když se diváci rozcházeli. Během zápasu byl v řadách diváků klid.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články