Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Slávisté při loučení s Vaniakem remizovali s Mladou Boleslaví

Praha - Fotbalisté pražské Slavie remizovali v předehrávce 5. kola první ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Pražané sice vedli od 14. minuty po Korešově trefě, Boleslav se ale dočkala remízy poté, co si domácí Pospěch dvanáct minut před koncem dal vlastní branku. Slavia se posunula na deváté místo před Duklu, ale má odehraný jeden zápas navíc. Boleslav poskočila na druhé místo, ale předstihnout ji mohou Liberec i Bohemians 1905. Duel mezi Slavií a Boleslaví skončil na půdě sešívaných remízou popáté z posledních šesti zápasů.

Hráči Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Slávistické publikum se před zápasem rozloučilo s brankářem Martinem Vaniakem, který v létě ukončil kariéru, a jeho bývalí spoluhráči jako by slavnostní atmosféru chtěli okrášlit i svým výkonem. Ten hlavně v prvním poločase snesl vysoké parametry.

Janda ještě v páté minutě v jasné šanci špatně trefil míč a odmítl Pražanům zajistit vedení, za devět minut si však už mnohem lépe počínal další záložník Koreš. Toho vybídl ke skórování ideálně načasovanou přihrávkou mezi stopery devatenáctiletý mladík Petrák, po jehož pasu Koreš zkušeně obhodil i vybíhajícího brankáře Millera.

Loučení Martina Vaniaka s kariérou
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Boleslavská obrana na začátku nepřipomínala nejméně průchodnou defenzivu ligy. Koreš byl teprve druhým hráčem, jenž v sezoně pokořil brankáře Středočechů. Ti měli hodně problémů s energickými slávisty, kteří vysokým presinkem nutili soupeře jen k bezcílným odkopům.



Až po poločase se zvedla i hra Boleslavi. Její hráči zřejmě pochopili, že bázlivý výkon z první půle k bodům nepovede. Zlepšili pohyb a slávisty začali obírat o míč hned v zárodku jejich akcí. Nejprve v jasné šanci selhal útočník Chramosta, autor dvou branek z minulého utkání proti Žižkovu. Pak po Chramostově pasu těsně před brankou zaváhal i jeho útočný parťák Bulut, který doplatil na špatné zpracování míče.

Slávisté nakonec usnadnili Boleslavi pozici sami. Při sílícím náporu týmu z města automobilů před vlastní brankou chyboval útočník Pospěch, který nechtěně po Kuličově centru tečoval míč mimo dosah brankáře Čontofalského. Ten se pak na svého spoluhráče hodně zlobil a Slavia dohrávala zápas ve strachu, aby udržela aspoň remízu.

Boleslav nebyla daleko od toho, aby poprvé v historii na hřišti sešívaných vyhrála. Obranu Slavie ještě na konci hodně pozlobili Bulut se střídajícím Řezníčkem, kterým nechybělo příliš, aby zápas otočili na stranu hostů. Oba týmy braly remízu s rozpaky: Slavii příliš netěšilo, že doma podesáté za sebou neprohrála, protože remíza s Boleslaví je další ztrátou. A Boleslav sice natáhla svoji neporazitelnost v lize na sedm zápasů, ale její hráči možná cítili, že duel v Edenu mohli otočit.

SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0) Branky: 14. Koreš - 78. vlastní Pospěch. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Ubias. ŽK: Pospěch - Kulič. Diváci: 7 158.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články