Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávista Hušbauer: Věřím, že Plzeň se Spartou ztratí a na prvním místě se udržíme

Uherské Hradiště - Záložník Slavie Josef Hušbauer by uvítal, kdyby jeho tým vydržel na prvním místě tabulky fotbalové ligy déle než jen do neděle. Ke splnění svého přání potřebuje, aby Plzeň v duelu se Spartou klopýtla. Po výhře 2:0 na Slovácku má Slavia před obhájcem titulu dvoubodový náskok.

Josef Hušbauer v utkání se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"V první řadě jsme rádi, že jsme zvládli zápas my. Věřím, že Plzeň může se Spartou ztratit. Bylo by výborné, kdybychom se na prvním místě udrželi. Pokud bychom pět kol do konce vedli ligu, tak bychom měli situaci ve svých rukou. To už bych věřil, že situaci můžeme zvládnout," řekl Hušbauer.

Přiznal, že cesta k tříbodovému zisku v Uherském Hradišti byla hodně trnitá. "Nebyli jsme na míči, kolik jsme chtěli. Věděli jsme, že aktivnější bude Slovácko, které chtělo hrát po zemi. My jsme se snažili soupeře presovat. Myslím si, že se nám to dařilo. Z tlaku také padl první gól, který nám trochu pomohl," poznamenal.

Hušbauer stál u zrodu první branky zápasu. Ve středu hřiště vyhrál souboj s domácím stoperem Hofmannem a našel na levé straně volného Mingazova. Ten unikl po křídle a z jeho přihrávky dal nejlepší ligový střelec Škoda vedoucí gól. "Hofmann neměl na mokrém terénu snadnou situaci, zpracování míče bylo obtížné. Risknul jsem to a souboj jsem vyhrál," řekl Hušbauer.

Pochvaloval si, že po vedoucím gólu začala Slavia hrát a vytvořila si i šance. "Ve druhé půli se hra nezměnila. Věděli jsme, že má soupeř sílu v kombinační hře," uvedl Hušbauer. Slovácko si vytvořilo i několik příležitostí k vyrovnání, Slavii však v důležitých momentech podržel brankář Pavlenka.

"Začali jsme ale hrát více na Škodu, který v útoku udržel míč a vyhrával hlavičkové souboje. My jsme naopak sbírali míče a spoléhali jsme na rychlé protiútoky. Tuto taktiku se nám podařilo dodržet a vedla ke druhé brance a důležitému vítězství," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články