Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Slávista Brabec: Nebál jsem se, že bychom ligu nevyhráli

Praha - Fotbalová Slavia v pondělí výhrou nad Žižkovem obhájila mistrovský titul. Přestože v posledních utkáních celek z pražského Edenu klopýtal, vítězství v lize si slávističtí fotbalisté ujít nenechali. Před sebou však mají ještě poslední dvě utkání s Teplicemi a Libercem, která podle svého kapitána, obránce Ericha Brabce, nepovažují za pouhou formalitu. Slávistický trenér Karel Jarolím ostatně své svěřence hned druhý den po oslavách hnal na trénink. "Bylo to pro nás mírné překvapení," komentoval to s úsměvem Brabec.

Slávisté se obhajoby dočkali po dlouhých 66 letech; tým v čele s legendárním Josefem Bicanem triumfoval čtyřikrát po sobě v letech 1940-43. Podle Brabce za to může zejména kvalita týmu, ale i zázemí a v neposlední řadě také nový stadion v Edenu. "Neměl jsem obavy z toho, že bychom ligu nevyhráli," tvrdí slávistický obránce, podle kterého Slavia neprocházela herní krizí, jako spíš výsledkovou.

Statistiky hovoří jasně. Na podzim vozila Slavia z každého utkání dva a čtvrt bodu, na jaře to už bylo pouze jeden a tři čtvrtě. Brabec se domnívá, že jedním z důvodu mohly být i odchody klíčových hráčů. Odešli Mikael Tavares, Matěj Krajčík a především jeden z nejlepších střelců soutěže Tomáš Necid. "Ztráty byly citelné. Noví hráči, kteří přišli, potřebují čas, aby se do kádru zapracovali a bohužel si to nesedlo tak, jak si to sednout mělo," dodává Brabec s tím, že adaptace každého fotbalisty je naprosto odlišná. "Někdo přijde do týmu a zapadne okamžitě, někdo na to potřebuje delší čas," vysvětluje bývalý hráč Dynamo Moskva či Paschingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Interview ČT24



Jsme také jen lidi, tvrdí Brabec

Slávistický kapitán prý nejraději z celé sezony vzpomíná na podzimní derby, v němž sešívaní deklasovali Spartu 4:1. Připomíná však i strhující jarní utkání s Mladou Boleslaví. "Z bezvýchodného zápasu jsme dokázali vytěžit ještě bod," dodává zkušený obránce, kterému se přesto povedlo několik hrubek. Brabec svaluje část viny na daleko větší tlak na hráče, než tomu bylo v podzimní části.

S tím možná souvisí i dva pohárové duely se Slováckem, které se Slavii vůbec nepovedly a do finále tak nakonec jde druholigový tým ze Starého Města. "Nebylo to nic příjemného. Už v prvním zápase jsme udělali jednu chybu, ze kterou nás Slovácko potrestalo. Pak jsme bohužel udělali další chyby venku. Fotbalisti jsou také jen lidi a dělají chyby a bohužel se to nevyhlo ani nám. Je to jediná kaňka na celé sezoně," uzavřel Brabec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články