Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavii se Liga mistrů vzdálila, APOEL rozhodl o triumfu 2:0 už v úvodu

Praha – Stačilo pouhých deset minut a o výsledku bylo rozhodnuto. Fotbalisté Slavie v úvodním střetnutí 4. předkola Ligy mistrů proti APOELu nezachytili start a v Nikósii prohráli 0:2. V odvetě za týden je tak čeká náročná práce, aby si udrželi naději k postupu do hlavní fáze milionářské soutěže.

APOEL Nikósie - Slavia
zdroj: ČTK/AP

V předzápasových rozhovorech z tábora Slavie znělo, jak by bylo skvělé udržet nulu. Plán na čisté konto ovšem v úvodním střetnutí proti APOELu vydržel pouhopouhých 84 sekund, po nichž odstartovala pro Pražany velmi nepovedená část znamenající velké problémy do odvety.

Kyperský celek totiž během deseti minut dokázal vstřelit hned dvě branky. Ta první přišla z úvodní střely nestřely na branku. Po rohovém kopu míč už v druhé minutě prošel přes několik hráčů Slavie až k Igoru de Camargovi, který byl ve správnou chvíli na správném místě a od jeho těla se odrazil za zaskočeného brankáře Jana Laštůvku.

Druhá rána přišla pak právě v desáté minutě. Úvodní brankou stále zaskočení Pražané nejprve těsně unikli vlastní brance, kterou si zády málem vstřelil Michal Frydrych. O pár sekund později však při přihrávce zpět chyboval Ruslan Rotaň a brejk do otevřené obrany zakončil fotbalovou parádou v podobě lobu Efstathios Aloneftis.

Pražané, kteří nastoupili bez zraněného Simona Deliho a Dannyho, na zaspaný start za celý zápas už zareagovat gólově nedokázali a v odvetě budou muset vyhrát o tři branky. Při této složité situaci pro ně může být alespoň jistou pozitivní zprávou to, že soupeře přestříleli, dokázali si vytvořit několik tutovek a dokonce orazítkovali tyč.

"Měli jsme šance, ale neproměnili je. Proto je výsledek, jaký je. Ale neházíme flintu do žita a doma se ještě popereme. Já pevně věřím, že se doma prosadíme v koncovce. Výsledek 2:0 by to poslal do prodloužení. Jsem přesvědčený, že je v našich silách to zvládnout, i když je soupeř zkušený," řekl odhodlaně po porážce kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

Pomalé probírání sešívaných ze šoku odstartoval Jan Bořil, jehož rána jen těsně minula tyč. Mnohem nadějnější byl pak pokus druhého krajního beka Michala Frydrycha. Toho krásnou přihrávkou, která prolétla celým vápnem vápnem vyzval Josef Hušbauer. Gólu však zabránil brankář Boy Waterman.

"Ve své šanci jsem se snažil trefit bránu, ale neumístil jsem to dobře a trefil jsem brankáře. Mělo to být víc k přední tyči," řekl Frydrych.

Nizozemský gólman úřadoval i v druhé části, ve které se domácí už hodně zatáhli a bylo znát, že hrají především na udržení nadějného výsledku.

Slávisté se snažili jejich obranný val prolomit, jenže když už se jim to povedlo, byl tam právě Waterman. Jako v devětapadesáté minutě, kdy se po chybě v rozehrávce dostal do dvou skvělých pozic Hušbaeur. Nejprve po brejku trefil nohy brankáře a následnou technickou ránu mu zastavila vytáhlá ruka Watermana.

Slavia, v jejímž dresu nastoupil poprvé i Miroslav Stoch, si do konce střetnutí vytvořila ještě jednu tutovku, při niž byl i Waterman krátký. Rána Murise Mešanoviče ovšem skončila pouze na tyči.

Před Pražany tak stojí v odvetě náročný úkol, jestli chtějí navázat na rok 2007 a podruhé v historii postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů. "Chybělo tomu štěstí. Škoda, že jsme gól nedali, protože šancí jsme měli dost. Je tam zklamání i naštvanost, že jsme to nezvládli lépe. Pokud ale budeme hrát takhle a nevypustíme to jako prvních 15 minut, tak je to stále hratelné. Musíme ale dávat góly," dodal Hušbauer.

APOEL Nikósie - Slavia Praha 2:0 (2:0)

Branky: 2. De Camargo, 10. Aloneftis. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Del Palomar - Gil Manzano, Del Cerro (všichni Šp.). ŽK: De Camargo, Carlao - Rotaň.

APOEL: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Morais, Vinícius - Oar (52. Efrem), Ebecilio (83. Bertoglio), Aloneftis (68. Farías) - De Camargo. Trenér: Donis.

Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Van Buren (46. Zmrhal), Rotaň (72. Mešanovič), Hušbauer, Stoch (79. Sýkora) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články