Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Slavii Praha čeká ve Splitu generálka proti Hajduku

Split (Chorvatsko) – Fotbalisty Slavie Praha čeká už příští týden návrat do pohárové Evropy. V generálce na druhé předkolo Evropské ligy se ve čtvrtek sešívaní utkají s místním Hajdukem Split. Chybět bude reprezentační útočník Milan Škoda či letní posila Dušan Švento.

Příprava pro pražský tým začala a také končí dřív než jiným českým celkům. Jejím závěrem bude utkání s chorvatským Hajdukem. "Je to pro nás velmi dobrý soupeř, který má kvalitu a hraje také Evropskou ligu," řekl záložník Tomáš Souček, který počítá s tím, že na zápas přijde hodně diváků.

Do Chorvatska odjelo dvacet hráčů. Mezi nimi chybí například reprezentační útočník Milan Škoda, který jedná o přestupu do Číny. Z letních posil nepřijel pouze Slovák Dušan Švento. "K týmu se připojí až 18. července po druhém předkole (Evropské ligy, pozn. red.)," sdělil trenér Dušan Uhrin mladší.

První předkolo čeká slavistické hráče příští čtvrtek. Jejich soupeřem bude klub z Faerských ostrovů nebo Estonska. "Každý chce jet radši do Estonska, soupeř by byl trochu známý," vysvětluje přání jedna z letních posil Jasmin Ščuk.

Slavia již za sebou má trénink na místním stadionu Poljud, přípravný zápas ji čeká ve čtvrtek v 19:00.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články