Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Slavii posílí na hostování z Udine brankář Zlámal

Praha - Fotbalisty pražské Slavie s největší pravděpodobností posílí brankář Zdeněk Zlámal z italského celku Udine, který by měl v Edenu bezplatně hostovat do konce této sezony. Kluby mají blízko k dohodě, gólmanův příchod by měl být definitivně dotažen na začátku příštího týdne. Bývalý gólman reprezentační jednadvacítky by měl ve Slavii vyřešit současné problémy s obsazením brankářského postu. Zkušený Martin Vaniak stále není zdravotně stoprocentně fit, finský gólman Anssi Jaakkola pro změnu výrazně chyboval v posledním ligovém duelu s Olomoucí.

"V Udine jsem absolvoval přípravu, ale přišel za mnou ředitel klubu, že má pro mě hostování v italské druhé lize. Tam ale nakonec získali dalšího gólmana. Když se ozvala Slavia, neváhal jsem ani chvíli," uvedl na slávistickém webu Zlámal.

Zlámal odešel do Udine loni v létě, ale v nabité konkurenci se zatím výrazněji neprosadil. Uplynulou sezonu strávil na hostování v druholigovém španělském Cádizu a ani letos se do užšího kádru italského celku nakonec nedostal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlámal míří do Slavie

K týmu z Edenu má vřelý vztah, neboť je synovcem bývalého slávistického brankáře Františka Zlámala. "Strýc tu dlouho chytal a stal se slávistickou legendou. Určitě bych chtěl na rodinnou tradici navázat. Nejenom díky jemu jsme všichni v rodině slávisté," prohlásil Zlámal.

Čtyřiadvacetiletý gólman má na svém kontě v české lize 63 odchytaných zápasů. Většinu z nich si připsal v dresu Liberce, předtím působil ve Zlíně. V kádru valachů hostoval z pražské Sparty, kde se mezi tyče neprosadil.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články