Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Slavii opouští Ragued, z Letné jde Hoheneder

Praha - Rakouský fotbalista Niklas Hoheneder končí ve Spartě Praha a vrací se do své vlasti. Český mistr uvolnil čtyřiadvacetiletého defenzivního hráče na půlroční hostování s opcí do Austrie Vídeň. "Niklas vzhledem k většímu počtu defenzivních hráčů nedostával tolik šancí jako v loňské sezoně, proto jsme se rozhodli ho uvolnit," uvedl personální ředitel klubu Jakub Otava. Z pražské Slavie zase jako volný hráč odchází záložník Hocine Ragued do tureckého Karabüksporu. Sedmadvacetiletý tuniský středopolař dnes v jedenáctém týmu ligové tabulky prošel zdravotními testy a následně podepsal smlouvu na rok a půl.

Linecký odchovanec Hoheneder přišel na Letnou v létě 2009 a po krátké aklimatizaci se na nějaký čas stal oporou základní sestavy, zvlášť při loňském tažení za mistrovským titulem. Během jara se nedostal na hřiště pouze jednou a zdálo se, že má ve Spartě budoucnost. Jenže po příchodu Ericha Brabce zesílila konkurence na defenzivních postech a Hoheneder se dostával na hřiště jen výjimečně, vesměs jako střídající hráč. V české lize během svého působení odehrál 31 utkání.

Ragued byl jedním z hráčů, se kterými přestala Slavia po podzimní části počítat. Důvodem byl především jeho vysoký plat. Spekuluje se, že měsíčně pobíral necelých 500 tisíc korun a patřil k nejdražším hráčům v kádru. Finančními problémy zmítané Slavii by se tak jeho odchodem mělo částečně ulevit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články