Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavii nečeká na závěr úspěšného roku nic lehkého, v Plzni se schyluje k velkému loučení

Mistrovská Slavia v posledním utkání úspěšného roku přivítá rozjetého nováčka z Českých Budějovic a bude hájit neporazitelnost v nejvyšší soutěži i náskok 14 bodů v tabulce před druhou Plzní. Západočeši hostí Teplice a podle některých médií to má být velké loučení pro trenéra Pavla Vrbu.

Milan Škoda se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slávisté v úterý uzavřeli pohárovou sezonu porážkou 1:2 v Dortmundu v posledním zápase skupiny Ligy mistrů a teď zakončí i ligový podzim, během nějž v 19 kolech ztratili body jen při třech remízách a inkasovali pouhé tři góly. Neporazitelnost v nejvyšší soutěži drží už 25 utkání.

"Je to náš poslední zápas před zimní přestávkou, takže každý podá nejlepší možný výkon. Dobře víme, že poslední zápas je nejdůležitější a my v něm potřebujeme získat tři body," uvedl slávistický záložník Nicolae Stanciu.

Budějovice však chtějí v Edenu překvapit a potvrdit aktuální formu. Jihočeši byli ještě po 11. kole poslední, ale pak se obdivuhodně zvedli a z následujících osmi ligových zápasů sedmkrát zvítězili a jednou remizovali. Sedmému celku tabulky bude však na Slavii kvůli karetnímu trestu chybět kapitán a klíčový stoper Tomáš Sivok.

"Víme, že nás čeká soupeř, který momentálně v České republice vládne. Svoji formu prokazuje i v Evropě, v Lize mistrů odehrál super zápasy, naposledy v Dortmundu. Ale s námi to bude úplně jiné utkání," upozornil trenér Budějovic David Horejš.

"Momentálně máme v našem rozpoložení na to, abychom na Slavii uspěli. Bude to chtít od všech nadstandardní výkon a bude potřebné i štěstí," dodal sebevědomě trenér Jihočechů.

Poslední zápas

Druhé angažmá ve Viktorii má podle médií uzavřít trenér Vrba zápasem s Teplicemi a poté by měl převzít bulharského mistra Ludogorec Razgrad. "Soustředíme se jen a pouze na poslední utkání tohoto roku s Teplicemi, které je pro nás velmi důležité. Ostatní spekulace tedy nyní komentovat nebudeme," řekl před víkendem tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Plzeň v sobotu podlehla Slovácku 1:2, venku počtvrté za sebou nezvítězila a opět si zkomplikovala situaci v tabulce oběma směry. Západočechy může povzbudit, že s Teplicemi doma v lize neprohráli od března 2008.

Kouč Pavel Vrba na tréninku Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Samozřejmě se chceme loučit vítězně a udržet si pokud možno největší náskok před našimi pronásledovateli, kteří chtějí atakovat druhou příčku. Vítězstvím bychom si vytvořili takové klidnější zimní období pro jarní část soutěže," konstatoval Vrba.

"Teplice jsou mužstvo, které hraje o střed tabulky. Určitě budou chtít i tady získat nějaké body, ale my chceme a musíme vyhrát," dodal úspěšný trenér Západočechů.

Tepličtí cítí šanci. "Naší určitou výhodou může být to, že Plzni budou chybět Kalvach a Limberský. Teplice v Plzni dlouhou nevyhrály, tak to zkusíme prolomit," uvedl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články