Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slavii čeká zápas podzimu, v Borisově bude hájit těsný náskok

Borisov – Klíč ke splnění jednoho z předsezonních cílů fotbalistů Slavie se nechází v běloruském Borisově. Pokud v odvetě 3. předkola Liga mistrů Pražané uhájí proti BATE náskok 1:0 z domácího duelu, udělají první ze dvou kroků do hlavní fáze vysněné soutěže a zároveň si zajistí podzim v evropských pohárech.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Slávisté usilují o druhou účast ve skupině Ligy mistrů, kam dosud prošli jen v roce 2007. V případě postupu přes Borisov by červenobílí měli jistotu, že i kdyby následně nepřešli přes závěrečné 4. předkolo, dostali by se aspoň do skupiny Evropské ligy. Zároveň by jim vyřazení běloruského mistra přineslo prémii asi 146 milionů korun.

Pražané jdou do odvety v solidní pozici, i když před týdnem mohli uhrát v Edenu i lepší výsledek. Od 20. minuty a proměněné penalty Milana Škody vedli 1:0, ale v následné dlouhé přesilovce další góly nepřidali.

Dvakrát jim v tom zabránila branková konstrukce. "Přáli jsme si výsledek s nulou a vítězství, toho jsme dosáhli. Ale chtělo to přidat ještě nějakou branku, aby odveta byla veselejší. Nicméně věřím, že jsme schopni přidat minimálně jeden gól i venku a zvládneme to," uvedl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté očekávají v Borisově těžký zápas a jiný obraz hry než doma

Pražané v Edenu přestříleli Borisov 23:3, ale v odvetě čeká jejich kouč úplně jiný obraz hry. Běloruský šampion je na svém stadionu poslední dobou prakticky neporazitelný, od konce loňského května tam prohrál jediný soutěžní zápas. V 2. předkole Ligy mistrů ale Borisov doma jen remizoval 1:1 s outsiderem Alaškertem Jerevan.

"BATE bylo v Edenu oslabeno a nechtělo inkasovat. Myslím, že nejsou na bránění úplně zvyklí, v domácí soutěži dominují a většinou hrají do plných. V odvetě budou hrát nepochybně útočněji, musí dát minimálně jednu branku," poznamenal Šilhavý.

Nový Fotbal fokus podcast i o tom, čeho se musí Slavia vyvarovat v odvetě proti BATE

Také trenér Borisova Alexandr Jermakovič očekává jiný obraz hry než v Praze. "Prohra 0:1 je vzhledem k průběhu pro nás ještě dobrá. Je jasné, že odveta nebude mít stejný scénář, tedy doufám. Každému týmu se hraje doma lépe. Soupeř je velmi silný, ale ne nezranitelný. Je ovšem jasné, že musíme hrát lépe než před týdnem, taková úroveň hry, jakou jsme předvedli v Praze, by na postup nestačila," řekl Jermakovič.

Zatímco Borisov se naladil na odvetu výhrou 3:0 nad Gomelem, Slavia o víkendu po rozpačitém výkonu udolala Teplice 1:0. Šilhavý udělal hned sedm změn v základní sestavě a je téměř jisté, že se v Bělorusku vrátí k zahajovací jedenáctce z úvodního duelu předkola.

Stále scházet mu budou zranění Jan Sýkora s Jakubem Hromadou a doma zůstali Jasmin Ščuk, Stanislav Tecl, Marko Alvir a Matěj Chaluš. Soupeři zase bude chybět kvůli trestu za vyloučení Jevgenij Jablonskij.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články