Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Slavii čeká v Edenu nepříjemný Zlín, Plzeň chce zapomenout debakl s Realem

Slavia může uzavřít první polovinu základní části v roli lídra první ligy. Potřebuje k tomu jediné, naplno bodovat v domácím zápase se Zlínem, který ale v Edenu poslední dva zápasy vyhrál. Druhá Plzeň přivítá trápícího se nováčka Příbram a chce dát zapomenout na středeční debakl 0:5 v Lize mistrů od Realu Madrid. Třetí Sparta se v Karviné pokusí zastavit sérii venkovních nezdarů a pátá Ostrava se představí ve slezském derby v Opavě.

Slavia v neděli remizovala 2:2 na Spartě a po třech kolech ztratila body. Do zápasu se Zlínem půjde jen tři dny po čtvrteční domácí remíze 0:0 v Evropské lize s Kodaní a navíc ji stále trápí marodka.

"Bude to hodně náročné, protože už s Kodaní bylo vidět, že někteří hráči šli trošku přes závit. Bude to hodně o naší morálce, abychom dokázali přepnout, na zápas se nachystali a neudělali nějakou chybu," uvedl kouč Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia "Ševcům" v Edenu dvakrát za sebou podlehla - vloni v poháru a na jaře v lize. "V minulé sezoně to bylo v podobné situaci, kdy jsme taky remizovali na Spartě a pak jsme s nimi prohráli 1:2. Zlín se chystá na zápas celý týden, budou se tady chtít ukázat. Víme, že hrají dobře, určitě nám to ucpou a budou spoléhat na brejky. Myslím, že směrem do defenzivy si Zlín s Kodaní moc nezadají. Takže to bude podobný zápas. My je budeme muset rozkombinovat," řekl Trpišovský.

"Ševci" po domácích výhrách nad Spartou a Karvinou cítí šanci. "Slavia má velkou kvalitu, což potvrzuje její postavení v tabulce. Máme motivaci proti favorizovanému soupeři uspět," řekl zlínský kouč Michal Bílek.

Mistrovská Plzeň má ideální šanci spravit si chuť po debaklu od Realu. Příbram přijede na zápas Čech po čtyřech ligových prohrách po sobě a s vizitkou nejhůře bránícího týmu soutěže, který inkasoval 36 branek. Plzeň osmkrát v ročníku vyhrála 1:0, ale tentokrát doufá ve více gólů.

"Všechny nás trošku bolí to, co se stalo ve středu. Na druhou stranu nás podrželi diváci a i po zápase nám poděkovali, že se v Plzni vůbec hraje Liga mistrů. Doufám, že už se z toho dostaneme a přepneme na to, že nás čeká důležité ligové utkání," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba.

Sparta po remíze v derby zkusí v Karviné ukončit sérii venkovních nezdarů, na hřištích soupeřů v lize třikrát za sebou prohrála 0:1. Chybět jí však bude kvůli trestu za osm žlutých karet záložník Guélor Kanga.

"Zápas se Slavií je historie, je to pryč. V hráčích nemůže zůstat vnitřní pocit křivdy, že jsme si po našich chybách nechali vyrovnat, nemůže zůstat ani pocit, že jsme hráli dobře. Venku musíme zlepšit hru, protože bez gólu nejde vyhrát," řekl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Ostrava se po minulé domácí prohře s Plzní představí ve slezském derby v Opavě, která se nedávno vrátila na svůj domovský stadion. Baník může po pětizápasovém trestu opět nasadit kapitána Milana Baroše.

"Milan se hodně těší, stát pět zápasů je velká darda. Milan si ji nezasloužil a má co vracet. Doufám, že to bude slezská oslava fotbalu a obejde se to bez nějakých excesů," řekl ostravský kouč Bohumil Páník.

Šestý Jablonec je jen bod za Spartou, Zlínem a Baníkem a v nedělním zápase s Bohemians 1905 se pokusí setřást zklamání ze čtvrteční smolné porážky 1:2 v Evropské lize v Astaně. Na lavičku jiného severočeského klubu Liberce se v duelu na Slovácku vrátí po dvouzápasovém trestu trenér Zsolt Hornyák a ve zbylém víkendovém utkání Teplice přivítají Olomouc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články