Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Slavia znovu promrhala první poločas a v Jihlavě remizovala 1:1

Jihlava - Fotbalisté Slavie remizovali i ve svém druhém utkání v novém ročníku první ligy, z Jihlavy vezou bod po výsledku 1:1. Na rychlou branku domácího Ikauniekse odpověděl v druhém poločase Van Kessel, ačkoliv jeho zásahu předcházel ofsajd. Pražané mohli i vyhrát, velmi přísně nařízenou penaltu po zákroku na Škodu ale Bílek neproměnil. Slavia nevyhrála v Jihlavě už popáté za sebou.

Sport
zdroj: ČT4

Před vyprodaným jihlavským stadionem vstoupili do utkání lépe domácí, kteří v sedmé minutě využili ztráty hostujícího Součka na polovině hřiště. Po Rabušicově centru z pravé strany se míč přes Batioju dostal na Ikauniekse, jenž propálil Pavlenku.

Slavia udělala před zápasem několik změn. Na stoperu nastoupil po delší době Frydrych, v záloze pak hrál defenzivně laděný Ngadeu. Červenobílí si dlouho nevěděli rady se zhuštěnou jihlavskou obranou a v první půli příliš šancí neměli.

Brzy po pauze ale Pražané srovnali. Zmrhalovu střelu ještě dokázal Hanuš v 51. minutě vyrazit, ale na Van Kesselovu dorážku už byl krátký. Domácí správně, leč marně reklamovali ofsajd.

Po hodině hry nařídil sudí Jílek přísnou penaltu za zákrok na Škodu, ale hostující kapitán Bílek skóre neotočil, protože jeho střelu z pokutového kopu k tyči vyrazil bývalý slávistický brankář Hanuš.

Čtvrt hodiny před koncem mohl Vysočinu svým druhým gólem v zápase poslat do vedení znovu Ikaunieks, ale v poslední chvíli mu míč na hranici malého vápna ukopl Bílek.

Hosté byli v závěru lepší, tlačili se za vítězným gólem, ale nedočkali se ho ani po střele Van Kessela, který trefil tyč. Pražané tak stejně jako minule se Zlínem remizovali, první kolo v Brně nehráli kvůli podmáčenému terénu

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 7. Ikaunieks - 51. Van Kessel. Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Kotalík. ŽK: Ngadeu (Slavia). Diváci: 4500.

Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov - Šulek (85. Štěpánek), Urblík - Batioja (82. Šamánek), Hronek, Ikaunieks - Rabušic (65. Dvořák). Trenér: Hipp.

Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Ngadeu (77. Barák), Souček - Van Kessel, Hušbauer, Zmrhal (83. Mešanovič) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Měli jsme co do činění se soupeřem, kterému stejně jako nám nevyšel úvod do soutěžního ročníku. Vstřelili jsme branku z toho, na co jsme se připravovali. První poločas jsme byli aktivnější, měli jsme více příležitostí a soupeře jsme do žádných vážnějších šancí nepouštěli. O přestávce jsme hráče upozorňovali na to, že asi přijde větší tlak hostů, což se i projevilo. Podle mě dnes Slavia podala nejlepší výkon v této sezoně, viděl jsem všechny její zápasy. Při penaltě, kterou z lavičky nedokážu posoudit, nás podržel brankář Hanuš. Remíza je nakonec asi spravedlivá. Těší mě náš herní projev. Ještě nás sice čeká spousta práce, ale hlavně domácí zápasy jsme měli velmi dobré a při troše štěstí jsme mohli mít bodů více."

Dušan Uhrin mladší (trenér Slavie): "Musím říct, že jsme úplně špatně nezačali, ale soupeř nás potrestal z naší hrubky. To nás zaskočilo, v prvním poločase určitě. Jsem rád, že jsme srovnali, měli jsme řadu šancí, ale bohužel jsme neproměnili penaltu. Pevně věřím, že takovou chybu jako před gólem Vysočiny už hráči neudělají. Opakuje se to, minule takovou hrubku jako Souček dnes udělal Deli. Na penaltu byli určení tři hráči. Nebudeme to v kabině rozebírat. Jirka Bílek je teď dole, ale my ho musíme povzbudit, protože hraje dobře a my ho potřebujeme. Svým hráčům věřím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články