Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia znovu kralovala v derby, v cestě za double už stojí jen Plzeň

Slavia zůstává ve hře o ceněný double. Červenobílí v semifinále domácího poháru vyhráli na Letné 3:0 a coby jistý mistr si o druhou trofej v sezoně zahrají s Plzní. Už 299. derby pražských "S" rozhodli v rozmezí 25. až 30. minuty Jan Kuchta a Tomáš Holeš, po změně stran se trefil opět Kuchta. Slávisté tak vyhráli na hřišti Sparty stejným výsledkem jako v prosinci v lize. Sparta prohrála všechna tři derby v sezoně při skóre 0:8, na výhru nad odvěkým rivalem čeká od března 2016.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu na Letné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jsme spokojení s tím, jak to dopadlo. Cesta k tomu nebyla úplně jednoduchá, jak by konečný výsledek napovídal. I Sparta k tomu přispěla dobrým výkonem, byla na nás velmi dobře připravená," řekl asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Kvůli svalovým potížím Spartě chyběl záložník Dočkal, jehož v roli kapitána zastoupil Pavelka. Domácí začali aktivně, Karlssonovu střelu v sedmé minutě vyrazil gólman Kolář.

Hosté ohrozili Heču poprvé ve 24. minutě. Bah nacentroval do vápna na Bořila, jehož zakončení sparťanský brankář vytáhl na roh.

Vzápětí Hečovu rozehrávku vystihl Oscar, domácí záložník Wiesner při snaze zastavit akci soupeře přihrál míč do běhu Kuchtovi a jeden ze dvou lídrů ligové tabulky střelců přízemní střelou otevřel skóre.

Za pět minut přidali slávisté druhou trefu. Oscar si nejprve narazil míč s Bahem, poté s Kuchtou a nahrál na hranici malého vápna zakončujícímu Holešovi.

Sparta se ocitla blízko kontaktní brance. Vitík našel v šestnáctce Juliše, který ale ve velké šanci netrefil branku.

"Kúdela byl ode mne daleko, což mě trochu překvapilo, měl jsem to trochu pod nohou. Ale i tak stačilo nahrát k zadní tyči, ale bohužel jsem to dal vedle," prohlásil Juliš.

Náskok hostů mohl zvýraznit Stanciu, z přímého kopu však zamířil mimo tři tyče. Na opačné straně po stejné standardní situaci Hancko protáhl Koláře. V závěru úvodního dějství Karlssonovu střelu z vápna obrana červenobílých zblokovala.

Naděje Sparty na zdramatizování zápasu vzaly zasvé v 53. minutě. Stanciu předložil míč Masopustovi, ten si pohrál s domácí obranou a naservíroval ho Kuchtovi, jenž zakončil do prázdné branky. "Po třetím gólu jsme Spartě definitivně vzali vítr z plachet," uvedl Köstl.

Juliš po rohovém kopu hlavičkoval do Kolářovy náruče, na opačné straně Heča vychytal Baha. Kolář zase vytáhl Hložkovu dalekonosnou ránu.

Ihned poté Slavia nevyužila přečíslení, které Van Buren vyřešil střelou do boční sítě. Vedení hostů nezvýraznil ani Masopust, který se neúspěšně pokusil přelobovat Heču.

"Ocenil bych i výkon Sparty, měla hodně šancí. Trošku se zlobíme na naši defenzivu, protože šancí bylo relativně dost, i když jsme potom taky nějaké neproměnili. Určitě to od nás nebyl bezchybný výkon," konstatoval Köstl.

"Bohužel jsme dělali v defenzivě hrubé chyby, za které jsme platili. Slavia byla kombinačně určitě lepší a v ofenzivě silnější a ještě jsme jí k tomu pomohli chybami. Když se podíváte na první dvě branky, jedna je po naší chybě a druhá poté, co hráč obejde čtyři protihráče a nahraje. To jsou věci, které by se takovému mužstvu, jako je Sparta, neměly stávat," řekl trenér domácích Pavel Vrba.

Díky pilotnímu projektu ministerstva zdravotnictví mohli fanoušci na Letné využít 10 procent kapacity stadionu.

Sparta Praha - Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 25. a 53. Kuchta, 30. Holeš. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Hájek - Ginzel (video). ŽK: Vitík, Pavelka, Trávník - Holeš, Houštecký (asistent trenéra). Diváci: 1420 (omezený počet).

Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Karlsson (54. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Hložek, Plavšič (64. Minčev) - Juliš (77. Novotný). Trenér: Vrba.

Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Deli, Bořil - Holeš, Ševčík (56. Provod) - Bah (86. Lingr), Stanciu (81. Traoré), Oscar (56. Olayinka) - Kuchta (56. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články