Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slavia získala jen Pospěcha, další posily neplánuje

Praha - Trenérovi slávistických fotbalistů Michalu Petroušovi se už rýsuje sestava pro úvodní jarní duel první ligy proti Brnu. V nedělním vítězném exhibičním utkání na hřišti Hajduku Split nasadil jedenáctku, která se výrazně blíží té, s níž Pražané vyrukují za necelé dva týdny do boje o záchranu. Další posilování kádru už Petrouš nečeká, takže slávisté během zimní pauzy získali jedinou novou tvář, útočníka Zbyňka Pospěcha.

"Teď už je téměř vyloučené, že by ještě někdo posílil kádr. Když se s námi doteď nepřipravoval, tak by už nebylo dobré do toho mužstva zasahovat," uvedl Petrouš, a nepřímo tak naznačil, že zřejmě definitivně sešlo z možného příchodu kamerunského útočníka Daniho Chigoua z druholigové Dukly Praha.

Slávisté v neděli nastoupili ve Splitu k exhibičnímu duelu proti tamnímu Hajduku, který si je pozval k oslavám 100. výročí od založení klubu. Po brankách kapitána Karola Kisela a střídajícího Zorana Milutinoviče zvítězili 2:0 a Petrouš si výkon týmu pochvaloval. Nadchla ho také atmosféra vyprodaného stadionu, kde se tísnilo čtyřicet tisíc diváků.

Petrouš o plánech na zúžení kádru

"V áčku jsme si nechali do zimní přípravy více hráčů s tím, že buď tady s námi zůstanou a budou více či méně chodit vypomáhat B-týmu, nebo se do něj vrátí. Určitě se jeden nebo dva hráči vrátí zpátky do béčka."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Přestože šlo jen o přípravu, Petrouš věří, že výhra zvedne jeho svěřencům sebevědomí před bojem o udržení. "Myslím si, že je to pro kluky velké povzbuzení do jarních zápasů, kdy nás čeká těžký a tvrdý boj," uvedl Petrouš.

Proti Hajduku už nasadil sestavu, se kterou víceméně počítá pro úvodní jarní duel s Brnem. Podobnou jedenáctku pošle také do sobotní generálky na ligu proti Slovanu Bratislava. "Rozhodl jsem se, že tyto dva zápasy už odehrajeme v konsolidované sestavě. Chtěl jsem hráče vidět po celých 90 minut. Sestava proti Hajduku se hodně přiblížila té, která by měla vyběhnout do zápasu s Brnem," řekl Petrouš, jemuž bude proti Zbrojovce kvůli dohodě mezi kluby chybět jediná zimní posila útočník Pospěch.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články