Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia získala čas, dluhy může splatit později

Praha - Fotbalová Slavia Praha získala v případu svého dluhu vůči britské společnosti ENIC dovolání k vyšší anglické soudní instanci. Na splacení více než stomilionového závazku tak bude mít delší časové období, což by mohlo přispět k ekonomické stabilizaci klubu. Pražané totiž získali více času na sehnání potřebných prostředků na úhradu závazku a budou moci zahrnout případné zisky z prodeje hráčů v nadcházejícím zimním a také letním přestupovém období.

"Dovolání k Nejvyššímu soudu se nám povedlo ještě před vyřčením rozsudku druhoinstančního soudu. Fakticky jsme tak získali čas do 4. listopadu příštího roku a můžeme si řešit své vlastní problémy," řekl na setkání s fanoušky v Edenu generální ředitel pražského klubu Miroslav Platil.

Slavia svému bývalému vlastníkovi firmě ENIC dluží podle Platila 3,6 milionu liber, což je přibližně 107 milionů korun. Společnost je chce splatit hned, ale pražský klub na to nemá finanční prostředky. Celkem má Slavia v tuto chvíli závazky ve výši asi 130 milionů korun, z toho 30 milionů dluží hráčům a realizačnímu týmu. Třetinu jim prý splatí do konce týdne.

Bude se prodávat, ale mají přijít i posily do útoku

Platil potvrdil, že Slavia se pokusí své problémy řešit prodejem hráčů. Zřejmě největší zájem je momentálně o ofenzivního záložníka Milana Černého a obránce Ondřeje Čelůstku. "Pokud budou adekvátní nabídky, tak Čelůstku a Černého prodáme," uvedl Platil.

Naopak získat chtějí slávisté v zimní přestávce posily do ofenzivy. "Jednáme se třemi útočníky. U dvou by se jednalo o hostování do konce sezony, u jednoho o hostování s opcí," uvedl slávistický generální ředitel. "Jeden je renomovaný útočník působící v zahraničí, který momentálně stojí a my bychom mu dali šanci," naznačil Platil. "Druhý je mladý útočník z nižší české soutěže, třetího specifikovat nebudu," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články