Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia zdolala vzdorující Karvinou a ztrácí bod na Plzeň

Karviná – Byl to boj, nakonec ale Slavia slaví. Díky dvěma brankám Murise Mešanovice porazili slavisté Karvinou 2:1, jediný gól soupeře dal z penalty Tomáš Wágner. Slavia na druhém místě tabulky ztrácí bod na vedoucí Plzeň a prodloužila sérii bez porážky na 21 soutěžních utkání.

Slavia slaví branku proti Karviné
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Jako první zahrozili domácí. Po rohovém kopu Budínského se k odraženému míči dostal Šisler a bez přípravy střílel těsně vedle Pavlenkovy tyče. Na konci třetí minuty dostali sešívaní možnost přímého kopu, ke kterému se postavil Barák, poslal jej přes zeď, ale Laštůvka míč vytáhl na roh. Poradil si i s další Barákovou střelou a pokusem Frydrycha.

Ve 12. minutě už ale šli slávisté do vedení. Sýkorův trestňák hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Lüftner, Laštůvka bravurně zakročil, ale Mešanovič z dorážky dotlačil míč do brány. Karviná mohla odpovědět téměř okamžitě. Po průniku do vápna obstřeloval Kalabiška bránící protihráče i Pavlenku, ale míč zakroutil těsně vedle tyče.

Ve 36. minutě nasadil Deli šlapáka Janečkovi, a protože šlo o faul ve vápně, dostala Karviná možnost zahrávat pokutový kop. Míč si vzal Wágner a rutinérsky proměnil. Pavlenku poslal do opačného koutu brány. Wágner dostal míč do branky i ve druhé půli, ale radost mu uťal ofsajdový praporek. Následně to hořelo před Laštůvkou, jenže Barákovi skočil do cesty Jovanovič. Vzápětí měl blízko ke gólu Ščuk, ale jeho ránu k tyči vyškrábl Laštůvka.

Rozhodující moment tak přišel v 80. minutě. Barákův centr propadl houštinou těl a Mešanovič jej patičkou doklepl do branky. Vstřelil tak svůj jubilejní desátý gól v sezoně a potvrdil, že se mu proti Karviné střelecky daří, když jediným gólem rozhodl i podzimní souboj.

MFK Karviná - Slavia Praha 1:2 (1:1)

Branka: 36. Wágner z pen. - 12. a 80. Mešanovič. Rozhodčí: Orel - Koval, Kubr. ŽK: Jovanovič, Eismann, Košťál - Ščuk, Pavlenka, Barák. Diváci: 4830.

Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Jovanovič, Eismann - Janečka (81. Jurčo), Šisler - Budínský, Panák (67. Dressler), Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Sýkora (46. Tecl), Ščuk, Barák, Zmrhal (67. Mingazov) - Mešanovič (83. Škoda). Trenér: Šilhavý.

Hlasy po utkání MFK Karviná - Slavia Praha (1:2):

Jozef Weber (trenér Karviné): "Možná bych to ani nemusel hodnotit, stačí si pustit mé hodnocení po zápase s Plzní, protože by bylo stejné. Mělo to prakticky stejný průběh, řekl bych, že dnes jsme byli ještě aktivnější a nenechali se soupeřem tak zatlačit jako proti Plzni. Bod neležel vysoko, ale nezvládli jsme situaci před druhým gólem, která ani nebyla zase tak náročná. Byla tam naše chyba. K atmosféře můžu říct jen to, že byla fantastická, takže jsem nepochyboval o tom, že se hráči vydají ze sil. Mešanovičovy góly mě nepřekvapily tolik, jako jeho zařazení do základu. Ale on takové góly z dorážek dává, je to prostě koncový hráč. My musíme zabrat příště, protože jsme třikrát po sobě prohráli."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Po posledních dvou remízách jsme už potřebovali tři body jako sůl. Dneska se to povedlo a bylo by dobré zase najet na vítěznou vlnu. Jednoduché to ale nebylo, ovšem to jsme věděli. Nebylo to snadné ani z toho pohledu, že Plzeň včera vyhrála, takže náš úkol byl jasný, zvítězit také. Na půdě týmu, který je hlavně doma hodně silný, to pak těší dvojnásob. Myslím, že i diváci si přišli na své. Oba týmy měly šance, hrál se pěkný fotbal a napínavý byl zápas až do konce, se šťastným koncem pro nás. Že dal góly Muris (Mešanovič), jen potvrdilo, že je nesmírně platný hráč. Byl ve správný čas na správném místě. O jeho zařazení do sestavy ale rozhodly i zdravotní problémy Milana Škody."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články