Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Slavia zavelela k postupu, zdolala Bělehrad 3:0

Praha – Fotbalisté pražské Slavie rázně vykročili za postupem do základní skupiny Evropské ligy, když ve večerním ostře sledovaném domácím zápase porazili Crvenou Zvezdu Bělehrad 3:0. Ukázal se především útočník Zdeněk Šenkeřík, autor 2 branek. Třetí gól vsítil v závěru utkání náhradník Stanislav Vlček. Zápas měl náboj také kvůli neblaze proslulým srbským fanouškům hostujících. Odveta se hraje za týden v Bělehradě. Další informace najdete také na fotbalživě.cz.

Nasazení Hlouška do útoku se podobně jako v odvetě proti Tiraspolu v 3. předkole Ligy mistrů ukázalo jako dobrý tah. Letní posila z Jablonce byla od úvodu nejnebezpečnějším hráčem Slavie. Po sedmi minutách si Hloušek zaběhl na dlouhý pas, ale z voleje mířil jen do středu branky, kde byl připravený gólman. Poté předvedl několik nadějných průniků po levé straně, ovšem bez přesnějšího zakončení. Slávisté byli nadále aktivnější, ovšem dobře rozjeté akce pokazili nepřesností. Hosté hrozili především z brejků, které většinou táhl Lazetič po pravé straně zálohy, ovšem Lekič byl v útoku příliš osamocený.

V 28. minutě se dostala Slavia do lehčího tlaku, ale Šenkeříkovu ránu obránci na poslední chvíli zablokovali a stejně dopadl pokus Černého z úhlu po dravém průniku. Záhy provětral slávistickou obranu znovu agilní Lazetič a poslal před branku nebezpečný střílený centr, ale to bylo ze strany hostů pro první poločas vše. Naopak z protiútoku nejprve poslal varování Volešák, který hlavou mířil z malého vápna mimo, ale Srbové se nepoučili.


O minutu později předvedla Slavia téměř totožnou akci, když Hloušek zatáhl míč po lajně. Na jeho centr si naskočil Šenkeřík a rozradostnil domácí fanoušky povedenou hlavičkou. Vstřelený gól ještě více přispěl ke skvělé fotbalové atmosféře. Slavii přišlo podpořit přes dvanáct a půl tisíce fanoušků. Po změně stran se k Lekičovi v útoku Crvene Zvezdy přidal i Perotič a hned bylo před brankou Slavie rušněji.

Větší šance však měli nadále domácí. Belaidova střela z 22 metrů postrádala razanci, ale v 65. minutě udeřilo podruhé. Slavia předvedla brejk, po kterém se postupně tři hráči pokusili o střelu, až se míč odrazil na malé vápno k Šenkeříkovi, který zblízka podruhé skóroval. Potvrdil tak, že má momentálně ze slávistických útočníků nejlepší formu. Deset minut před koncem se na levé straně uvolnil Jaroslav Černý, jeho střelu brankář neudržel a dobíhající Vlček střelou pod břevno ještě vylepšil pozici Slavie před odvetou.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články