Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia zakončila účast v Evropské lize prohrou 1:3 v Lille

Lille (Francie) - Fotbalisté Slavie Praha uzavřeli kalendářní rok a zároveň své účinkování v Evropské lize prohrou 1:3 v Lille. Domácí rozhodli o své dnešní výhře už do poločasu, kdy se trefili Cabaye a Gervinho. Po pauze snížil Vlček, ale v závěru definitivně rozhodl Obraniak. Červenobílí, kteří už dříve ztratili naději na postup, tak zakončili svoji skupinu bez jediného vítězství, naopak soupeř si zajistil účast v jarních bojích. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Navzdory mrazivému počasí nachystali pořadatelé solidní trávník, který nebránil otevřenému fotbalu. Domácí museli zvítězit, aby se bez ohledu na výsledek druhého duelu kvalifikovali do vyřazovací fáze, slávisté zase mohli hrát uvolněně, protože jim šlo stejně jako před rokem proti Ajaxu už jen o čest.

Navzdory dvoutýdenní zápasové pauze drželi Pražané s domácími krok, dopláceli však na zbytečné chyby. V 25. minutě obral Cabaye po rohovém kopu o míč váhajícího Trubilu a tvrdou střelou poslal favorita do vedení. Pražané naopak své šance neproměnili - Grajciarovu dělovku z přímého kopu vyrazil Landreau a ten pak podržel domácí i deset minut před pauzou, kdy skvěle chytil Vlčkovu dorážku po Grajciarově střílené přihrávce.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání OSC Lille - Slavia Praha

Závěr poločasu opět patřil Lille, které zdobily smrtící brejky. V 37. minutě utekl Gervinho, ale Romanovse ani tentokrát nepřekonal. Domácí útočník se dočkal až o dvě minuty později, kdy zblízka zužitkoval Frauův centr po Čelůstkově chybě. Těsně před odchodem do kabin ještě zachránila hosty tyč, kterou při opakované střele trefil Frau.

Karel Jarolím, trenér:

"První dvě branky jsme domácím v podstatě darovali. Věděli jsme o jejich kvalitách, co se týče ofenzivy, snažili jsme se na to připravit, ale vlastními chybami jsme je pustili do dvoubrankového vedení. S tak kvalitním soupeřem je pak těžké dotahovat."

Po příchodu z kabin slávisté brzy snížili

Aktivní Grajciar v 56. minutě vysunul kolmicí Vlčka a slávistický kapitán prostřelil gólmana Lille. Domácí mohli rychle odpovědět, pravý bek Vandam však mířil po narážečce s Frauem v slibné pozici těsně mimo.

Kouč Karel Jarolím poslal čtvrt hodiny před koncem na hřiště čerstvého útočníka Šenkeříka, ovšem vyloženou šanci na vyrovnání si hosté nevytvořili. Naopak v 80. minutě rázně odmítl drama Obraniak, který krásnou technickou střelou do horního rohu branky pojistil francouzskému celku postup. Slávistům se tak odveta za domácí debakl 1:5 nepovedla, své čekání na tři body ze soupeřova stadionu protáhli v pohárech už na 13 duelů.

OSC Lille - Slavia Praha 3:1 (2:0)

Branky: 25. Cabaye, 39. Gervinho, 80. Obraniak - 56. Vlček. Rozhodčí: Kaasik - Leevand, Koiv (všichni Est.). ŽK: Balmont - Hubáček, Janda. Diváci: 15 358.

OSC Lille - Slavia Praha
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články