Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia začala přípravu s 19 hráči, kádr zatím doplnili mladíci

Praha - Fotbalová Slavia zahájila letní přípravu na novou sezonu s devatenácti hráči. V kádru chybí reprezentanti Milan Černý, Jan Hanuš, Ondřej Čelůstka, Petr Janda a Vitali Trubila, ale také brankář Martin Vaniak, který ukončil kariéru. Jedinou novou tváří je osmnáctiletý útočník Jiří Vondráček z divizního Náchoda, který je ve Slavii na měsíčních testech. Vondráček i přes svůj mladý věk již dva roky pravidelně nastupuje mezi dospělými. Za Náchod nastřílel v uplynulé sezoně 11 gólů. Do přípravy se zapojili i dorostenci Luboš Tusljak, Viktor Šimeček a Václav Prošek, který si už připsal starty za áčko v jarních zápasech Ondrášovka Cupu.

Slavia se zároveň dohodla na nových dvouletých smlouvách se zkušenými oporami Lukášem Jarolímem a Davidem Hubáčkem. "Věříme, že k podpisu domluvených smluv dojde co nejdříve," uvedl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Podle očekávání do přípravy nenastoupil Vaniak, který oznámil konec kariéry. Nyní bude plnit roli šéftrenéra gólmanů Slavie od žáků po dorostence. Zapojí se už do plánovaných letních soustředění dorosteneckých týmů.

Trenér Michal Petrouš tak má problém na brankářském postu, jelikož chybí i aktuální jednička Hanuš, který je s jednadvacítkou na mistrovství Evropy. V týmu zůstal jen Martin Berkovec, kterého minimálně do Hanušova návratu doplní dorostenec Jiří Měsíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava fotbalové Slavie
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články