Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia vyválčila po pěti porážkách bod proti Jablonci

Praha – Fotbalisté Slavie remizovali v 11. kole první ligy s Jabloncem 1:1 a ukončili sérii pěti porážek. Hosté v Edenu vedli od 29. minuty, kdy se trefil Filip Novák, ale ještě do pauzy srovnal Jiří Bílek. Pražané jako poslední tým v této ligové sezoně remizovali a v neúplné tabulce jsou devátí. Jablonec v nejvyšší soutěži popáté za sebou neprohrál a zůstal třetí.

Slavia musela kvůli disciplinárnímu trestu za výtržnosti fanoušků uzavřít severní tribunu, kde sídlí "kotel". V Edenu tak v úvodu panovala poklidná atmosféra, protože nejvěrnější příznivci červenobílých začali na kraji hlavní tribuny fandit až po čtrnácti minutách. Možná i proto si Jablonec vytvořil v úvodních třech a půl minutách nevídaný počáteční tlak. Hned v první minutě z něj přišla Junova gólová šance, slávistický brankář Hrubeš ale hlavičku vyrazil.

Pražané se postupně dostali do tempa a po jedenácti minutách mohli otevřít skóre. Balaj se řítil sám na gólmana Hrubého, ale jablonecký brankář dobře vyběhl a ve skluzu zasáhl. Pak přišly další velké možnosti Jablonce. Nejprve chyboval Juhar a mohl být rád, že se Mingazovovi při samostatném úniku zamotal míč, vzápětí si zaběhl na centr za obranu Novák a domácí znovu děkovali Hrubešovi.


Velké šance se střídaly na obou stranách. Ve 24. minutě šel na hostujícího gólmana pro změnu Vukadinovič, který ve Slavii hostuje z Jablonce, Hrubý ale znovu zakročil. Po půlhodině hry otevřeli skóre aktivnější Severočeši. Novák namířil přímý kop zhruba z dvaceti metrů přesně k tyči a Hrubeš se za střelou jen ohlédl. Jablonecký obránce potvrdil šestým gólem v této ligové sezoně pozici nejlepšího týmového střelce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Jablonec

Slavia ale ještě do pauzy stihla srovnat. Na Juharův dlouhý nákop z půlky hřiště si ve 45. minutě naskočil Bílek a hlavou z poměrně velké dálky zaskočil Hrubého. Domácí stoper se v lize trefil téměř na den přesně poprvé po sedmi letech a ukončil dlouhou slávistickou sérii bez vstřelené branky, která se v nejvyšší soutěži zastavila na 388 minutách.

Po přestávce Pražané zvýšili aktivitu, ale do velkých šancí se dostával Jablonec. V 57. minutě zasekl Mingazov a pálil těsně nad, o pět minut později po rohu hlavičkoval mimo Pernica. Oba týmy se snažily rozhodnout, ale vítězný gól už nevstřelily. Nejblíže k němu měl v 85. minutě jablonecký Pospíšil, který si navedl míč na střelu a poté ho famózním zákrokem vychytal Hrubeš.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 1:1 (1:1)

Branky: 45. Bílek - 29. F. Novák. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Hájek. ŽK: Baéz, Latka, Juhar, M. Černý - Rossi. Diváci: 3943.

Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Baéz - V. Vukadinovič (78. Piták), M. Černý (89. Kodr), Zmrhal, Prošek (61. Boudjemaa) - Balaj. Trenér: Beránek.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (87. Kubista), Mingazov (62. Crnkič) - Jun (79. Mihalík). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články