Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Slavia vykročí za obhajobou proti Teplicím, Plzeň začne s Duklou

Praha - Po vítězství Baníku Ostrava v Brně vstoupí do nové sezony dalších osm mužstev. Úřadující šampioni z Edenu vyzvou před vlastními příznivci Teplice, Viktoria Plzeň zahájí letošní ročník proti pražské Dukle, Slovácko přivítá Jablonec a Karvinou čeká doma Jihlava. Textovou on-line reportáž z utkání Slavia Praha - Teplice sledujte od 19:30 na webu ctsport.cz.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Slavia Praha - Teplice

Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého už mají ostrý soutěžní start za sebou, neboť v úterý zdolali ve 3. předkole Ligy mistrů běloruský Borisov 1:0. Vzhledem k faktu, že odveta veledůležitého souboje je na programu už příští středu, lze očekávat několik změn v sestavě.

"Určitě budeme chtít do ligy vstoupit úspěšně. Teplice se v minulé sezoně prezentovaly výbornými výkony a do posledního kola hrály o poháry, takže budou určitě nepříjemným soupeřem. My ale chceme vyhrát," řekl bez náznaku hráčských rošád Šilhavý.

Teplice po debaklu v přípravném duelu s Varnsdorfem (1:4) zvládly generálku proti Viktorii Žižkov, ale do hlavního města přijedou v roli outsidera. Se Slavií nicméně v loňském ročníku doma remizovali a v Edenu prohráli až vlastním gólem z 88. minuty.  

"Slavia už loni vzbuzovala velký respekt a také v posledních zápasech ukazovala velkou kvalitu. My ale věříme, že jí to dokážeme zkomplikovat. Sportovně je to zajímavé a jsme v očekávání, jakým směrem se posunula," uvedl trenér Daniel Šmejkal.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha

Plzeň je oznažována v boji o titul až za třetího vzadu. Úterním výkonem z úvodního střetnutí kvalifikace Ligy mistrů v Bukurešti ovšem dala jasně najevo, že rozhodně nehodlá být Slavii a Spartě "sparingem". S Duklou navíc v sedmi ligových utkáních doma ještě neprohrála.

"Dukla za poslední tři roky udělala obrovský kus práce. Hraje velmi dobře kombinačně, má výbornou mezihru a nebezpečný protiútok, ale my chceme první kolo vyhrát. To nám velí hrát ofenzivně," řekl staronový trenér Pavel Vrba, kterého čeká návrat na plzeňský stadion.

"Hrát teď s Plzní je možná lepší. Potýkali se s marodkou, začínají jim poháry, nejsou úplně v pohodě. My se alespoň hned na začátek vybičujeme. Věřím, že to zvládneme. Nechci mluvit o tom, že je potrápíme. Já chci, abychom na ně vletěli," uvedl kouč hostí Jaroslav Hynek

Slovácko - Jablonec

V Uherském Hradišti lze očekávat vyrovnanou bitvu. Už jen proto, že oba vzájemné duely z loňské sezony skončily nerozhodným výsledkem. Generálku s tureckými soupeři prohráli jak fotbalisté Slovácka, tak Jablonce. O extra motivaci mají tudíž postaráno.

"Přál bych si, abychom byli aktivní a hráli hezký fotbal. Nutně ale musíme zlepšit práci v obou šestnáctkách. Věřím, že budeme v rámci možností nachystaní a premiéru úspěšně zvládneme," prohlásil domácí trenér Stanislav Levý.

"Prohráli jsme sice dvě z posledních tří přípravných klání, ale nebyly to zápasy na prohru. Udělali jsme chyby, které jsme dosud moc nedělali. Mužstvo herně vypadá dobře a teď to musíme potvrdit v prvním mistrovském utkání," vyslovil přání jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

Karviná - Jihlava

Karviná si v premiérovém ročníku mezi elitou vedla nad očekávání dobře. Zejména v domácím prostředí byla velmi nebezpečná. Podzimní část zahájí s Jihlavou, kterou loni dvakrát porazila a vstřelila jí sedm gólů. 

"Chceme pokračovat v tom, co jsme předváděli před vlastními příznivci loni. Diváci jsou v Karviné nároční na přístup hráčů. Myslím si, že jsme v tom byli docela silní. Na podobných základech chceme stavět znovu," řekl trenér Jozef Weber.

"Karviná zaznamenala velký pokrok. Její kádr už je rok pohromadě, a proto očekávám, že může být letos ještě silnější. My bychom si moc přáli úspěšný vstup do ligy. Citelně budeme postrádat zraněné Vaculíka a Rabušice," konstatoval kouč Ivan Kopecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články