Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia věří, že vylepší jedenácté místo po podzimu

Praha - Fotbalisté pražské Slavie věří, že prožijí vydařenější polovinu sezony než na podzim. Pro vylepšení jedenáctého místa v tabulce se snažil vršovický klub udělat přes zimu maximum a přivedl čtyři výrazné posily. V přestávce se mu vedlo i na hřišti, vyhrál dokonce Tipsport ligu, kouč Petr Rada to ale nepřeceňuje. "Doufám, že prožijeme na jaře úspěšnější část než na podzim. Podmínky, které jsme vytvořili mužstvu, byly tak kvalitní, aby dokázalo dobře zvládnout jarní část a posunout se výš v tabulce," řekl generální ředitel klubu Zbyněk Kusý.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slávisté během přestávky výrazně posílili kádr, především útok. Do ofenzivy přišli Martin Fenin z německé Chotěbuzi a druhý nejlepší střelec podzimní části slovenské nejvyšší soutěže Dávid Škutka. Zálohu vyztužil další navrátilec ze zahraničí Marcel Gecov a obranu by měl zpevnit slovenský stoper Milan Bortel. Na půlroční hostování přišel slovenský gólman Matej Rakovan.

"Posilnili jsme určité posty o hráče, které jsme vytipovali. Je tu větší konkurence, což na podzim scházelo. Věřím, že výsledky budou mít stoupající tendenci, abychom dohráli ligu důstojně a skončili co nejvýš," řekl Rada. Slavia má náskok pouhých tří bodů před sestupovými příčkami, na druhou stranu ztrácí jen šest bodů na pátou Mladou Boleslav.

Největším oslabením je odchod dirigenta obrany Martina Latky, který po konci smlouvy v Edenu přestoupil do Düsseldorfu. Róbert Cicman zamířil na hostování do Nitry, Tomáš Frejlach do Brna a zkušený záložník Lukáš Jarolím si stejně jako Zoran Milutinovič hledá angažmá. "Lukáš se nevešel do kádru, který odcestoval na herní soustředění do zahraničí. Dostal možnost hledat si nové angažmá. Nějaké nabídky má a zvažuje je," uvedl sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Slávistům se výsledkově povedla příprava. Z dvanácti duelů prohráli jen dva a ovládli Tipsport ligu. "Vyvedla se nám obě soustředění, nikdo neměl v přípravě delší zdravotní problémy než tři dny. Měli jsme kvalitní soupeře, vydařila se nám Tipsport liga. Ale něco jiného je příprava a liga. V létě se nám taky dařilo a konec podzimu jsme nezvládli," připomněl Rada šňůru čtyř porážek, která srazila jeho tým v tabulce dolů. "Až samotná liga ukáže, jak na tom jsme," dodal.

Slavia zatím i na startu jara bude bez hlavního sponzora. "Od půlky listopadu diskutuje se třemi čtyřmi partnery, ale do této chvíle k nějaké velké změně nedošlo. Nebyli jsme se schopni dohodnout především na finančním plnění. Jednání jsou v nějaké sedmdesátiprocentní pozici. Věřím, že se to během jara podaří dotáhnout," řekl Kusý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články