Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia v úvodu jara přivítá Olomouc, oslabená Sparta míří na Baník. Plzeň chce začít restart výhrou v Příbrami

Osmi zápasy pokračuje úvodní jarní kolo první fotbalové ligy. Lídr tabulky a obhájce titulu Slavia, která v sezoně jako jediná ještě neprohrála, přivítá čtvrtou Olomouc. Třetí Sparta se v 15. kole představí v neděli ve šlágru v Ostravě a vicemistra z Plzně, který je po podzimu až devátý, čeká ve stejný den zápas na hřišti předposlední Příbrami.

Slavia v lize 25 utkání za sebou neprohrála a vede tabulku o tři body před Jabloncem, má však dva zápasy k dobru.

Rekordně krátkou zimní přípravu Pražanům zkomplikoval koronavirus, kterým se nakazilo 22 osob v týmu. První pořádný trénink měl vršovický celek až v pondělí.

"Olomouc je v popředí tabulky, v podzimní části hrála velice dobré zápasy se silnými týmy. Na konci sice měla sérii pěti remíz, ale málokterý zápas prohrála. Je to velice agresivní a důrazné mužstvo," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Sigma nevyhrála šest kol po sobě, z toho pětkrát remizovala 1:1. "Do zápasů s velkými favority chodíme s tím, že nemáme co ztratit, nejsme pod tlakem. Slavia má velmi silný kádr, zdvojené posty, je těžké odhadovat její sestavu," uvedl kouč Sigmy Radoslav Látal.

Sparta má na odvěkého rivala Slavii sedmibodové manko. Se sedmým Baníkem neprohrála v lize šestkrát za sebou, tentokrát ale nastoupí oslabena o řadu chybějících hráčů. Ostrava na konci podzimu šest kol po sobě bodovala, z toho pětkrát vyhrála.

"Ostravu jsme sledovali, máme přehled, jak hrají. Máme takovou kvalitu, že tam nepojedeme s tím, že bychom chtěli prohrát," prohlásil sparťanský trenér Václav Kotal.

Trápící se Plzeň vyhrála v jediném z posledních sedmi kol a venku v lize nezvítězila pětkrát za sebou. V Příbrami chce nelichotivou sérii ukončit.

"Uděláme v zápase maximum pro vítězství, protože víme, že je to pro nás absolutně potřebné. Musíme se odrazit pravou nohou a zase dělat radost našim fanouškům," konstatoval plzeňský trenér Adrian Guľa.

Příbram vede Pavel Horváth, který s Plzní jako kapitán získal tři ligové tituly. "Samozřejmě respektujeme sílu Plzně, ale budeme se snažit o jakýkoliv bodový zisk, protože v naší situaci bude každý bod důležitý. Musíme je začít sbírat hned od začátku," řekl Horváth, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent trenéra Petra Čuhela.

Pardubický nováček, jenž po podzimu překvapivě figuruje na páté příčce, bude hostit v azylu v pražském Ďolíčku třinácté České Budějovice.

Osmý Liberec přivítá doma Bohemians 1905. Čtrnáctí "Klokani" v nejvyšší soutěži prohráli venku šestkrát za sebou a na hřišti Slovanu ještě v samostatné lize nezvítězili.

V záchranářském souboji hostí výrazně posílená Mladá Boleslav nováčka z Brna. Poslední Opava, která přes zimu rovněž přivedla několik nových tváří, vyzve jedenáctý Zlín. Šesté Slovácko se pak doma utká s desátou Karvinou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články