Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavia v Teplicích udržela druhé místo, Karviná poslala do druhé ligy Jihlavu

Liga skončila a všechny zbývající otázky, a že jich bylo dost, už mají odpovědi. Druhé místo a tím i třetí předkolo Ligy mistrů si zajistila Slavia, která jasně vyhrála v Teplicích. Třetí místo znamenající základní skupinu Evropské ligy si zahraje štika jara z Jablonce, která doma porazila Slovácko. Na čtvrtou Olomouc, která přejela Mladou Boleslav, a pátou Spartu, jež veze z Ďolíčku jen bod, tak zbyla předkola Evropské ligy. S Brnem spadla do druhé ligy nakonec Jihlava, která na svém stadionu nezvládla záchranářskou bitvu s Karvinou.

Stanislav Tecl zasypán spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:0

Ani v posledním utkání Sparta nenapravila dojem ze zápasů na hřištích soupeřů a po bezbrankové remíze na půdě Bohemians zakončí sezonu až na pátém místě. Vítězný gól mohl vstřelit domácí Kabajev, ale v největších šancích selhal. Sparťané si v celé sezoně připsali jen tři výhry venku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375388-malatny-vykon-sparty-na-hristi-bohemians-zpusobil-pad-na-pate-misto/)

Jihlava - Karviná 0:2

Riskantní tah s odvoláním trenéra Jana Muchy před posledním kolem nakonec tonoucí Karviné vyšel. Sázka na sportovního ředitele Lubomíra Vlka, který tým v Jihlavě místo Muchy vedl, dopadla na výbornou. Karviná dokázala v přímém souboji o udržení na Vysočině zvítězit a svého sobotního soka poslala dolů. 

Ostrava - Brno 2:0

Ani neproměněná penalta Filla nezastavila Ostravu v cestě za záchranou. Baník zvítězil v posledním kole nad Brnem 2:0 po brankách Diopa a Hlinky a v tabulce skončil na 13. místě s jednobodovým náskokem před Karvinou a Jihlavou. 

Jablonec - Slovácko 2:0

Jarní jízda, která udělala z Jablonce nejúspěšnější tým druhé poloviny soutěže, přivedla sveročeský celek také poprvé do Evropské ligy. Tým trenéra Petra Rady porazil v posledním kole doma Slovácko 2:0 a udržel se na třetím místě tabulky. Jablonec poslal do vedení ve 14. minutě Martin Doležal a pojistku přidal v 53. minutě druhý z útočníků Jan Chramosta. Severočeši zvítězili v lize popáté za sebou a potvrdili pozici nejlepšího týmu jarní části. Slovácko, které do předposledního kola bojovalo o záchranu, prohrálo poprvé po sedmi utkáních.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada: Třetí místo je zasloužené

Dukla Praha - Plzeň 1:5

Titul měli jistý, tak si zahráli. Hráči Plzně zakončili sezonu drtivou výhrou 5:1 na stadionu Dukly. V zápase 30. kola se blýskl hattrickem Michael Krmenčík, který se s 16 góly stal nejlepším střelcem nejvyšší soutěže. Za Viktorii se ještě prosadili Aleš Čermák a teprve sedmnáctiletý náhradník Ondřej Štursa, jedinou branku Dukly vstřelil Dominik Preisler.

Olomouc - Mladá Boleslav 3:0

Hanáci sice odehráli poslední půlhodinu zápasu proti Mladé Boleslavi v deseti hráčích po vyloučení Radakovice, ale vítězství uhájili a ještě navýšili na konečných 3:0. Za domácí se prosadili dvakrát Plšek a Falta, naopak hostující Magera neproměnil penaltu za stavu 0:2 v 62. minutě. Olomouc tak na poslední chvíli přeskočila Spartu a skončí čtvrtá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375404-olomouc-si-poradila-s-mladou-boleslavi-a-vybojovala-si-ctvrtou-pricku)

Teplice - Slavia Praha 0:3

K absolutní jistotě předkola Ligy mistrů potřebovali slávisté bodovat v Teplicích. Slavia nakonec na severu Čech pohodlně zvítězila 3:0 po brankách Ngadeua, Součka a Zmrhala a může se těšit na kvalifikaci prestižní evropské soutěže. Pražané tak skončili druzí o sedm bodů za Plzní, Teplice jsou na osmém místě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375405-slavia-si-pohlidala-predkolo-ligy-mistru-po-vyhre-v-teplicich)

Zlín - Liberec 3:1

V zápase posledního kola, který už neměl na konečné pořadí v tabulce výraznější vliv, přetlačili zlínští fotbalisté Liberec 3:1. Hattrickem se o to postaral domácí Beauguel, který v 84. minutě završil své představení pojistkovým gólem po předchozím snížení hostujícího Ševčíka. Zlín tak ukončil čekání na výhru po pěti zápasech a skončí desátý, Slovan zůstal na šestém místě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375407-zlinsti-prehrali-liberec-hattrickem-se-blyskl-beauguel)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články