Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slavia v přípravě poprvé padla, Sparta nestačila v přestřelce na Trenčín

Praha – Duo pražských "S" vyšlo ze středečních přípravných zápasů porážkami. Slavii nevyšel duel s Ústím nad Labem. V Edenu po špatném výkonu nečekaně podlehla 0:2 a připsala si první prohru během zimy. Nedařilo se ani Spartě, která doma od Trenčína inkasovala čtyři branky a padla 3:4. Gólovou přestřelku viděli i dívaci v Liberci, kde Slovan remizoval 3:3 s Táborskem.

Utkání Slavia - Ústí nad Labem
zdroj: ČT4 autor: Michal Krumphanzl

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší stejně jako v předchozích čtyřech přípravných zápasech proti týmům z nižších soutěží postavil do obou poločasů rozdílné jedenáctky a do té zahajovací se poprvé dostal kanonýr Milan Škoda, který překonal drobné zdravotní problémy.

Slávistům se ale od začátku nedařilo a ústecká hra jako by jim neseděla. Pátý tým druhé ligy šel po dvaceti minutách překvapivě do vedení a chvíli po změně stran přidal po brejku druhý gól.

Pražané se pak na umělé trávě v Edenu snažili ztrátu dohnat, ale dopláceli na velké množství nepřesností. V největší šanci trefil Kuchta jen tyč. Zatímco Sparta Ústí před týdnem rozstřílela 7:1, Slavia proti severočeskému soupeři vyšla v přípravě poprvé gólově naprázdno.

"Porážka neznamená nic. Ale nejsme spokojení s tím, že s Ústím nad Labem nevyhráváme. Nicméně jsme v nějaké fázi přípravy, tento týden jsme se ještě zaměřili na kondičně-herní část. Z kondiční části přecházíme na míč, ale je to pořád kondiční záležitost. Hráči toho mají dost, ale to nás neomlouvá, že jsme prohráli 0:2," řekl Uhrin.

V pátek tým z Vršovic sehraje duel s druholigovým Vyšehradem a o víkendu odcestuje na soustředění do Španělska. "Teď už budeme zužovat kádr a budeme se připravovat na soustředění ve Španělsku, kde by nám měla vykrystalizovat základní sestava," doplnil.

Sparta den po prohře s Dortmundem nestačila na Trenčín

Druhý zápas ve dvou dnech absolvovali fotbalisté Sparty a z obou vyšli jako poražení. Po úterní prohře s Dortmundem 1:3 nestačili Letenští ani na lídra slovenské ligy Trenčín. Pražané přitom začali dobře a už v šesté minutě šli do vedení po přesném zásahu Lukáše Juliše.

Úřadující slovenský mistr však třemi góly v průběhu první půle duel otočil, a když v dvaapadesáté minutě hostující Ryan Koolwijk proměnil i druhou penaltu, vedl Trenčín dokonce už 4:1. Sparta utkání ještě zdramatizovala po dvou trefách Davida Lafaty. To však bylo ze strany domácích všechno.

"Jsme ve fázi, kdy nabíráme fyzičku, a každý takový test je pro nás dobrý," řekl Lafata, který se prosadil i v úterý, kdy proti Dortmundu vyrovnal na 1:1. "Je fakt, že asi dvě minuty to vypadalo, že bychom je (Borussii) mohli potrápit, ale pak nám došly síly a druhý gól nás i trošku zlomil," uvedl.

Ze dvou proher za sebou si kapitán Sparty nic nedělá. "Není to úplně to podstatné, ale každá prohra v přípravě nám může pomoct, protože se můžeme vrátit k tvrdé práci, bez které to nejde," prohlásil Lafata. Nevadilo mu ani to, že Sparta proti Trenčínu nastoupila jen krátce po utkání s Dortmundem. "Bylo to náročné, ale stejně bychom trénovali dvoufázově, takže je lepší hrát než trénovat," dodal.

Těžkou hlavu z porážky si nedělal ani kouč pražského celku Zdeněk Ščasný. "Věděli jsme, že zápas s Trenčínem máme v plánu a Dortmund je tam navíc. Ale nechtěl jsem to rušit, takže jsme to zvládli v rámci kondiční přípravy," řekl. "Uspokojila mě hlavně druhá půle, kde bylo třicet, pětatřicet minut hodně dobrých. Ale tak bych si představoval, že proti Trenčínu budeme hrát celý zápas," dodal.

V Liberci padlo šest gólů

V gólovou přestřelku se změnilo i utkání Liberce s Táborskem. Severočeši, kteří se už museli obejít bez Davida Pavelky, dostali do dvojbrankového vedení díky trefě nové posily Egona Vůcha a Josefa Marka, jenž je ve Slovanu na testech.

Hosté však duel otočili a konečnou remízu 3:3 nakonec musel zachraňovat v devadesáté minutě Antonín Hrdina.

V dalších zápasech Olomouc prohrála 0:2 s lídrem polské ligy Piastem Gliwice a první gól jí vstřelil český útočník Martin Nešpor. Teplice podlehly na soustředění rakouskému Altachu 1:2, naopak Slovácko dvěma góly Libora Doška porazilo Třinec 2:0. Dukla vyhrála i třetí zápas zimní přípravy, tentokrát nad druholigovými Českými Budějovicemi 3:1.

Přípravná fotbalová utkání:

Sparta Praha - AS Trenčín 3:4 (1:3)

Branky: 58. a 78. Lafata, 6. Juliš - 29. a 52. Koolwijk obě z pen., 17. Ibrahim, 21. Wesley.

Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Mazuch (69. Brabec), Holek, Costa (46. Frýdek) - Zahustel (46. Dočkal), Matějovský, Jiráček (46. Vácha), Hybš (46. Lafata) - Fatai, Juliš. Trenér: Ščasný.

Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

Branky: 19. Vaněk, 53. Suškin.

Sestava Slavie: I. poločas: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Mihalík, Hušbauer, Barák, M. Vukadinovič - Kenija - Milan Škoda. II. poločas: Řehák - Bořil, Frydrych, Kodr, Zmrhal - T. Souček - Štohanzl, Piták, Černý - Kuchta, Mešanovič. Trenér: Uhrin ml.

Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 1:3 (0:2)

Branky: 82. Jurdík - 24. Jakub Mareš, 26. Čajič, 75. Berger z pen.

Slovan Liberec - MAS Táborsko 3:3 (2:1)

Branky: 9. Vůch, 20. Marek, 90. Hrdina - 21. Sladký, 66. Kočí, 70. Valovčan.

Sestava Liberce: Koubek (46. Hladký) - Coufal (46. Bartošák), Švejdík (62. Šustr), Pokorný (46. Hovorka), Ljulka - Bláha, Sýkora (46. Soungole) - Delarge (46. Jefremov), Marek (46. Pulkrab), Vůch (46. Hrdina) - Bakoš (46. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

MFK Karviná - Zbrojovka Brno 2:2 (1:0)

Branky: 5. Pospěch, 65. Nimely - 79. Jakub Šural, 89. J. Kučera.

Sestava Brna: Halouska - Jakub Šural, Malík, Frelih, Janoščin - Přichystal, Lacko, R. Buchta, Lutonský - J. Kučera - Akpua. Trenér: Kotal.

1. FC Slovácko - Fotbal Třinec 2:0 (2:0)

Branky: 39. a 45.+1 Došek.

Sestava Slovácka: I. poločas: Daněk - Chýla, T. Rada, Kuncl, Břečka - Kerbr, Sadílek, Šumulikoski, Křivánek, Diviš - Došek. II. poločas: Daněk - Chýla, Košút, Hofmann, Reinberk - Civič, Havlík, Daníček, Ťok, Biolek - Koné. Trenér: Habanec.

Piast Gliwice - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 12. Nešpor, 65. Piaček. Sestava Olomouce: Reichl - Hála, Rode (60. Štěrba), Radakovič, Falta (60. Vepřek) - Houska, Šindelář (60. P. Ševčík), Petr (83. Moulis) - Navrátil (46. Zahradníček), Mahmutovič (60. Malec), Moulis (69. Falta). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články