Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slavia v ostře sledovaném derby remizovala se Spartou

Praha - Fotbalisté pražské Slavie v 269. derby se Spartou uhráli remízu 1:1, kterou jim osm minut před koncem utkání svojí trefou zachránil střídající záložník Petr Janda. Sparta byla v duelu 23. ligového kola díky Hubníkově brance z 35. minuty blízko k tomu, aby jako první ligový tým dokázala odvézt z nového stadionu v Edenu všechny tři body, ale nakonec se musela spokojit s nerozhodným výsledkem. Slavia však doma po předchozích 11 ligových výhrách poprvé klopýtla. Více informací nabízí server fotbalzive.cz.

Remíza ale Slavii tolik mrzet nemusí. Sparta totiž zůstane na druhém místě tabulky stále s jedenáctibodovým mankem na první Slavii, která tak dnes znovu udělala důležitý krok k obhajobě titulu.

Slávisté přivítali Spartu v Edenu po devíti a půl letech a doufali také v to, že ve velkém derby nechají zapomenout na poslední nevýrazné výkony, když v ligovém duelu v Olomouci i v pohárovém ve Zlíně vyšli střelecky naprázdno. Kouč "sešívaných" Karel Jarolím zkusil soupeře překvapit i nasazením krajního obránce Dřížďala, který v lize nastoupil přesně po roce.


Slávisté se ale na začátku nezmohli na víc než nevýrazný nápor, který sparťané lehce ustáli. Ale nevýrazní byli také hosté, takže natěšení diváci čekali více než půl hodiny na první velký dramatický moment. Ten byl v 35. minutě dokonce hned gólový a z první vážnější šance udeřila Sparta: Zemanův trestný kop lehce přizvedl hlavou obránce Hubník a na vyprodaném stadionu rozjásal sektor sparťanských příznivců na opačné straně hřiště. 

Až gól změnil derby v atraktivní podívanou. V krátkém sledu po sobě před sparťanským brankářem neuspěl útočník Fořt, který tak neukončil čekání na svůj první gól v Edenu po návratu z Toulouse. Těsně před poločasem se zaskvěl i gólman Slavie Vaniak reflexivním zákrokem proti Kuckově ráně z bezprostřední blízkosti.


Druhý poločas, to byl hlavně nápor Slavie, jež ale ke své smůle potvrzovala pověst týmu, který se v poslední době na vstřelenou branku hodně nadře. Přitom po změně stran domácí Spartu přehrávali a dostali se do řady slibných šancí. Marné dobývání Blažkovy branky předznamenal průnik Šventa, který na hranici sebeobětování zachránil skluzem bek Hubník, který se navíc ošklivě srazil se svým brankářem Blažkem. 

Po deseti minutách vyhořel Belaid, který sám před Blažkem mířil dva metry vedle. Šventův akrobatický pokus zblízka zase sparťanský brankář vytáhl nad branku, stejně jako Brabcovu ránu, po níž se slávisté marně dožadovali Blažkova přiznání k teči a rohového kopu.


Slávisté však svůj nápor přece dokázali korunovat. Po dalším ze závarů nejprve Blažek vyrazil Šventovu ránu do středu pokutového území a střídající Janda už opuštěnou branku neminul. Spartě se tak rozplynul sen o tom, že svému velkému rivalovi alespoň částečně vrátí podzimní čtyřbrankový výprask z Letné a po dvou letech v derby získá všechny body.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články