Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia v Karviné nezaváhala a odskočila mistrovské Plzni

Dominantním výkonem a vítězstvím se třemi vstřelenými brankami zareagovali fotbalisté Slavie Praha na páteční remízu konkurentů z Plzně v Liberci. Na stadionu poslední Karviné, kterou poprvé vedl nový trenér Norbert Hrnčár, se radovali po výsledku 3:1 a v čele nejvyšší soutěže mají před obhájci titulu po 16. kole čtyřbodový náskok. Ve slezském městě otevřel skóre Tomáš Souček. Jan Bořil si sice vstřelil vlastní gól, ale konečné skóre stanovili Miroslav Stoch s Peterem Olayinkou. 

Hrnčár se při náročné premiéře s favorizovaným soupeřem musel obejít bez čtveřice klíčových hráčů. Kvůli zranění nemohli nastoupit Panák s Wágnerem a disciplinární trest neumožnil start nejlepšímu střelci Budínskému. Ba Louovi skončilo vízum a zařizoval si v Pobřeží slonoviny nové.

Slavia od začátku držela otěže utkání pevně v rukou a už v jedenácté minutě se z první vážnější akce po Zmrhalově přihrávce prosadil Souček. Rozhodčí Franěk původně branku neuznal kvůli ofsajdu, ale po konzultaci s videorozhodčím Příhodou svůj verdikt změnil. "Ofsajd neumím posoudit, to bych musel mít ostříží zrak," řekl Hrnčár.

Karvinští také srovnali z první šance. Po centru Dramého si po nedorozumění s brankářem Kolářem vstřelil v 31. minutě vlastní gól Bořil. "Pomohl nám rychlý gól, jenže najednou bylo po našem vlastňáku vyrovnáno a my znervózněli," hodnotil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Nerozhodný stav nicméně vydržel jen chvíli, protože Janečka fauloval ve vápně Sýkoru a Franěk po poradě se videorozhodčím nařídil penaltu odpovědnost na sebe vzal Stoch a vstřelil desátou branku v sezoně. "Penalta nás sice vrátila do hry, ale náš výkon od té doby až do konce prvního poločasu nebyl dobrý," pokračoval Trpišovský.

V nastavení domácí reklamovali hraní rukou hostujícího stopera Deliho ve vápně, ale i tentokrát video Slavii přálo a pokutový kop nenásledoval.

Ve druhém poločase se dlouho hrálo opatrně, až v 65. minutě vystřelil Souček a trefil tyč. O deset minut později však Slavia udeřila, neboť se po pouhých dvou minutách na hřišti prosadil střídající Olayinka.

Hosté si pak už v pohodě dokráčeli pro tři body. "Ve druhém poločase jsme hráli níž z bloku a dávali si pozor na chybu v rozehrávce. Naštěstí z první šance jsme dali na 3:1 a pohlídali si to," konstatoval Trpišovský. "Vítězství se nicméně nerodilo tak lehce, jak by se mohlo zdát. Domácí hráli důrazně, dostupovali nás, hráli aktivně," dodal.

Karviná naopak prohrála čtvrté střetnutí za sebou a na šestnácté příčce ztrácí jeden bod na předposlední Slovácko, které má k dobru odpolední duel v Ostravě. "Navzdory prohře nesmíme klesat na duchu a musíme zůstat pozitivní. Jsem přesvědčený, že sezonu zakončíme s úsměvem," zakončil Hrnčár.

16. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky: 31. vlastní Bořil - 11. Souček, 33. Stoch z pen., 75. Olayinka. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Příhoda (video). ŽK: Piroch - Kúdela. Diváci: 3612.

Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Letič (86. Tusjak) - Lingr, Smrž, Moravec, Dramé, Galuška (82. Piroch) - Guba (69. Ramírez). Trenér: Hrnčár.

Slavia: Kolář - Frydrych, Kúdela, Deli, Bořil - Stoch (90.+1 Matoušek), Hušbauer, Souček, Sýkora (78. Traoré), Zmrhal - Škoda (72. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

Norbert Hrnčár (trenér Karviné):  "Pokud chceme být úspěšní a něco vytěžit z utkání proti takovému týmu, jako je Slavia, je potřeba předvést kompaktní organizovaný výkon a být po zisku míče nebezpeční. To jsme nebyli a první zápas, navíc hned s videorozhodčím, nám štěstí nepřinesl. Rozhodující okamžik byl gól Slavie na 2:1 brzy po našem vyrovnání. Ten penaltový zákrok byl klíčový, Slavia se tím uklidnila, dostala do pohody a my už jsme se do nějakých akcí dostávali složitě. I navzdory prohře nesmíme klesat na duchu a musíme zůstat pozitivní. Jsem přesvědčený, že sezonu zakončíme s úsměvem. Ofsajd u prvního gólu neumím posoudit, to bych musel mít ostříží zrak. U penalty jsem ale viděl kontakt, ale ne detailně, takže jsem to nechával na videu."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie):  "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ovládali jsme hru. Domácí vycházeli hodně z bloku, ale nám pomohl rychlý gól. Pak měl i Hušbauer solidní šanci, kdy šel sám na bránu, jenže najednou bylo po našem vlastňáku vyrovnáno a my jsme znervózněli. Vzápětí nás vrátila do hry penalta, ale náš výkon od té doby do konce prvního poločasu nebyl dobrý. Ve druhé půli jsme hráli níž z bloku a dávali si pozor na chybu v rozehrávce. Naštěstí z první šance jsme dali na 3:1 a pohlídali si to. Vítězství se ale nerodilo tak lehce, jak by se mohlo zdát. Domácí hráli důrazně, dostupovali nás, hráli aktivně. My si to sami komplikovali některými nedotaženými útočnými akcemi. I když jsme soupeře do šancí nepouštěli, zase tak klidný jsem nebyl. Karviná si po nákopech na Gubu a Dramého vytvářela nebezpečné situace, které sice nedotahovala do konce, ale byly tam propadlé balony a centry, se kterými jsme se museli prát. Video jsme neřešili, nechávali jsme to na rozhodčích. Věděli jsme akorát to, že penalta byla jasná."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články