Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavia testuje útočníka Zbyňka Pospěcha

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - S fotbalovou Slavií se na kondičním soustředění v Peci pod Sněžkou připravuje brněnský útočník Zbyněk Pospěch. V pražském klubu je na testech a o jeho případném působení v celku z Edenu se rozhodne v nejbližší budoucnosti. Ten naposledy nastoupil k ligovému utkání v dubnu 2009 a pak hostoval v druholigové Opavě. Předloni v listopadu mu disciplinární komise svazu zastavila činnost kvůli nezaplacení smluvní pokuty 100 000 eur jeho bývalému agentovi Ondreji Chovancovi. Ten tvrdil, že Pospěch bez jeho vědomí přestoupil z norského Odd Grenlandu do Artmedie Bratislava.

Loni v říjnu však odvolací a revizní komise fotbalistův trest přerušila a celou kauzu by měla v nejbližší době rozřešit arbitráž. Pospěch, jenž je stále zaregistrován jako hráč Brna, by tak mohl v jarní části oblékat dres Slavie. "Máme od Brna povolení, že se s námi může připravovat. Zatím je u nás na testech a co bude dál, se uvidí," řekl novinářům mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Pospěch věří, že arbitráž mu již zákaz startů neobnoví. Podle hráčova zástupce Jiřího Kubíčka řády FIFA výslovně praví, že spor mezi hráčem a jeho agentem nemůže vést k zastavení činnosti. "Myslím, že rok je dostačující na to, aby si uvědomili, že ten zákaz byl zbytečný a neprávem podaný. Věřím, že svaz uznal, že můžu hrát, a že se to už neobnoví," uvedl Pospěch. Jeho možný příchod do Slavie ale komplikuje fakt, že je ve sporu s Brnem, které mu loni na jaře kvůli trestu vypovědělo smlouvu a odmítá i jeho požadavky na vyplacení ušlé mzdy.

Je nám líto, video expirovalo.
Půjde Pospěch do Slavie?

Pospěch by mohl vyřešit problém Slavie s útočníky, kteří jí na podzim scházeli. "Rád bych Slavii a trenérovi poděkoval za šanci zapojit se do zimní přípravy. Udělám všechno pro to, abych se co nejdříve dostal do náležité formy," uvedl Pospěch.

Osmadvacetiletý hráč zahájil vrcholovou kariéru v Opavě, pak působil ve Slovácku a v Liberci, odkud odešel do Norska. V lize odehrál 101 zápasů, ve kterých nastřílel 19 branek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články