Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Slavia stále řeší insolvenci. V sezoně však touží zaútočit na poháry

Praha – Poslední dvě sezony přinesly Slavii místo boje o přední místa boj o záchranu. To by však Pražané v letošní sezoně rádi změnili. Nový trenér Dušan Uhrin mladší věří, že jeho tým je dostatečně silný a může zabojovat i o příčky znamenající poháry. Na těch naposledy Slavia skončila v sezoně 2008/09, kdy slavila titul, od té doby byla nejlépe sedmá.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Myslím, že je tady dalších patnáct týmů, které bojují o to samé. Jak čtu noviny, tak trenéři říkají - chtěli bychom hrát poháry. My bychom si přáli hrát poháry a abychom byli první. Ale jedna věc je, že si to přejeme, a druhá, jak to ukážeme veřejnosti," uvedl Uhrin.

"Uděláme vše pro to, abychom se nedostali do problémů, jako byly minulý rok. A samozřejmě bychom chtěli hrát o poháry, protože o poháry hraje hodně týmů. Myslím, že mužstvo je dobré, je tam dobrý základ," doplnil Uhrin.

Pražský klub musí řešit i ekonomickou situaci, protože od června je v insolvenčním řízení kvůli sporu s bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. "Samozřejmě chceme bojovat o ty nejvyšší příčky, ale důležitá je nejen ta sportovní, ale i stabilizační stránka klubu. Máme tři fáze pro tento rok. V první fázi teď řešíme insolvenční řízení, v kterém se snažíme najít cestu, aby to dopadlo dobře," řekl generální ředitel David Trunda.

Velké změny v kádru po Uhrinově nástupu nenastaly. Slavia získala tři nové hráče - útočníka Radka Voltra, obránce Tomáše Jablonského a Srba Miljana Vukadinoviče, jejichž příchody mají být administrativně doladěny v nejbližších hodinách. Z hostování se vrátili Josef Bazal a Tomáš Souček.

Naopak skončili Václav Prošek a cizinci brankář Matej Rakovan, Aldo Baéz, Krisztián Tamás, Damien Boudjemaa a Vukadin Vukadinovič. Hlavní opory Milan Škoda a Jaromír Zmrhal zatím zůstávají, i když se mluví o jejich možném odchodu. "Žádná konkrétní nabídka na stole neleží," řekl sportovní ředitel Josef Jinoch.

Slavii vyšla letní příprava, z 11 zápasů prohrála jen jediný. "Snažili jsme se zapracovat určitý styl, nechtěli jsme dostávat branky. Ale vše ukáže až ligová soutěž. Je mi úplně jedno, jestli jsme nějaké utkání vyhráli, prohráli. My jsme spokojení s tím, že jsme chtěli docílit co nejlepšího výsledku. Na klucích bylo vidět, že si věří a chtějí utkání zvládnout," uvedl Uhrin.

Slavia si v novém ročníku bude připomínat dvacet let od zisku titulu v sezoně 1995/96 a postupu do semifinále Poháru UEFA. Hráči budou mít při této příležitosti na nových dresech i speciální logo s dvacítkou. Vrcholem akce má být exhibiční utkání na konci sezony za účasti tehdejších hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia stabilizuje ekonomickou situaci a snaží se prodat Škodu se Zmrhalem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články