Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Slavia si vysloužila podmínečné uzavření tribuny Sever

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uzavřela Slavii Praha tribunu Sever na dva zápasy s podmínečným odkladem na čtyři ligová střetnutí. Učinila tak proto, že fanoušci v duelu 5. kola s Jabloncem napadli pořadatele. Sešívaní zároveň musí zaplatit 129 tisíc korun za chování diváků v utkáních v Teplicích a právě s Jabloncem.

Choreo fanoušků Slavie Praha v utkání proti Viktorii Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Během souboje s Jabloncem opustilo několik příznivců vyhrazený sektor, přelezlo zábranu a napadlo pořadatele, jehož zranili. Rozhodčí musel zápas na chvíli přerušit a počkat, až se situace uklidní. Po pachatelích pátrá policie.

Disciplinárka rozhodla podmínečně uzavřít tribunu, která je pravidelně vyprodaná a kam chodí skalní a nejhlasitější fanoušci. Pokud v příštích čtyřech duelech dojde k dalšímu provinění, zůstane tribuna dvakrát nepřístupná divákům. K potížím došlo i během posledního šlágru Slavie s Plzní a s oběma kluby proto komise zahájila řízení.

Pokutu dostaly i Teplice, za porušení povinností pořadatelské služby právě proti Slavii zaplatí 50 tisíc korun. Spartu bude stát 30 tisíc korun nesportovní chování fanoušků v malém pražském derby s Bohemians Praha 1905.

Zastavenou činnosti na jedno utkání mají za vyloučení plzeňský stoper Roman Hubník a za čtyři žluté karty Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články