Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Slavia si po výhře nad Hradcem zajistila záchranu

Praha - Fotbalisté Slavie rozdrtili v předehrávce 28. ligového kola Hradec Králové 5:0 a připsali si nejvyšší výhru od října 2008, kdy stejným poměrem zdolali Kladno. Pražané třikrát skórovali v první půli, ve které se dočkal premiérových dvou branek v červenobílém dresu Škoda. Po pauze se trefili Hubáček a Pospěch a Slavia v jediném duelu nastřílela tolik gólů jako za všechny předešlé jarní zápasy. Pražané se definitivně zachránili, naopak Hradec ještě na jistotu udržení čeká.

Slavia i Hradec vyšly čtyřikrát z předchozích pěti kol gólově naprázdno, úvod dnešního duelu ale obavy z "dietního" fotbalu zahnal a už prvních dvacet minut přineslo dvě velké šance na obou stranách.

První obrovskou možnost nabídl Pražanům sám Hradec. Kapitán Fukal po minutě hry uklouzl a nechtěně tím vyslal do sóla Škodu. Ten měl dost času promyslet si zakončení, stoprocentní šancí ale nevídaně pohrdl; po nepovedené kličce Lindrovi vůbec nevystřelil a Vlček z následné dorážky překopl poloprázdnou branku.

V šesté minutě zahrozili hosté. Černý si naběhl na malé vápno a hlavou v tísni těsně minul. Druhou hrubou chybu v královéhradecké obraně už červenobílí potrestali. Pospěch v šestnácté minutě přihrávkou z pravé strany našel před brankou nabíhajícího Škodu a ten protrhl střelecké trápení v sešívaném dresu. Vzápětí mohl srovnat Schwarz, ale Čontofalský Slavii podržel.

Trenér Slavie Martin Poustka:"Jsem rád, že jsme se vyhrabali z určitého marastu, který nás potkal v pondělí v Plzni. Od začátku jsme šli za tím cílem a úkolem, to znamená jednoznačně vyhrát," uvedl. "Hned v úvodu jsme měli gólovku, kdy si Milan Škoda brankáře testoval, a posléze ukázal, že je schopný dávat góly."

Trenér Hradce Králové Václav Kotal:
"Už úvod utkání naznačil, v čem bude problém. Nezvládali jsme důraznou hru Slavie, propadali jsme v osobních soubojích a Slavia nás trestala z protiútoků,"
řekl Kotal. "Pár šancí, co jsme měli, jsme neproměnili. Nebýt Lindra, mohlo být skóre ještě vyšší."

Domácím dodal klid návrat uzdraveného kapitána Jarolíma a v závěru poločasu přidali další dvě branky, jimiž definitivně rozhodli. V 39. minutě nejprve propasíroval pod Lindrem míč těsně za čáru Trubila a už v nastaveném čase úvodního dějství zakončil další únik do rozevřené obrany chytrým obloučkem přes brankáře Škoda.

Po změně stran se hra hostujícího týmu zcela rozpadla a Pražané za silného deště přidali v exhibičním tempu další dvě trefy. V 54. minutě fauloval Plašil Škodu a zkušený bek Hubáček se z penalty dočkal své první ligové branky ve slávistických barvách. Domácím nevídaně vzrostlo sebevědomí a na další trefu nečekali dlouho. Pospěch v 63. minutě zachoval sám před Lindrem chladnou hlavu a přidal pátý gól, což se Slavii v jednom ligovém utkání naposledy povedlo v říjnu 2008. Edenem se po delší době opět nesl skandovaný potlesk.

Slavia Praha - FC Hradec Králové 5:0 (3:0) Branky: 16. a 45.+1 Škoda, 39. Trubila, 54. Hubáček z pen., 63. Pospěch. Rozhodčí: Jech - Dobrovolný, Nádvorník. ŽK: Plašil, Černý (oba Hradec). Diváci: 4474. Slavia: Čontofalský - Dostál (89. Nitrianský), Latka, Hubáček, Cicman (81. Sudek) - Vlček, Petrák, Jarolím, Trubila - Pospěch (84. Paprčiak), Škoda. Trenér: Poustka. Hradec: Lindr - Hochmeister, Fukal, Plašil - Černý (71. Jedunov), Pávek, Schwarz (79. Rezek), Poděbradský - Malinský, P. Dvořák (61. Zelený), Štěpán. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články