Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia se veze na vlně euforie, proti Příbrami může znovu zvýšit náskok na čele tabulky

Slavia ve čtvrtek senzačně postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy přes Sevillu, rychle se ale musí přeorientovat zpět na českou nejvyšší soutěž. Pražané v roli lídra tabulky nastoupí ve 25. kole v Příbrami, kterou v lize porazili pětkrát za sebou, a na hřišti nováčka v minulém utkání před dvěma lety zvítězili 8:1.

Slávisté mohou u Litavky využít dalšího zaváhání Plzně. Viktoria prohrála v páteční předehrávce v Teplicích 1:2 a pokud červenobílí potvrdí roli velkého favorita, jejich náskok na prvním místě naroste už na devět bodů.

"Náskok nás neuklidňuje, je ještě nadstavba. Kdyby se hrálo 30 kol, tak je to jiné. Ale pak se hraje dalších pět zápasů každý s každým, pro všechny to je nové. Zajímají nás jen naše zápasy. Musíme se primárně soustředit na to, abychom je zvládali, pak se nemusíme dívat na nikoho jiného," řekl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Příbrami se prakticky rozpadla sestava, protože nemohou nastoupit Matěj Chaluš, Olivier Kingue, Jan Matoušek ani Ruslan Mingazov, kteří ze Slavie hostují. Emmanuel Antwi si navíc odpyká trest za červenou kartu a na marodce zůstává mimo jiné Jan Rezek.

"Problém to je, protože měli zápasové vytížení a rytmus, ale dostanou šanci hráči, kteří tolik nenastupovali. Motivaci ještě proti Slavii budou mít obrovskou a jsme zvědaví, jak to zvládnou," uvedl Bohuslav Pilný, asistent příbramského trenéra Josefa Csaplára.

Ve druhém nedělním duelu čtrnáctí Bohemians 1905 hostí dvanáctou Opavu s cílem ukončit jedenáctizápasové čekání na domácí výhru v nejvyšší soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články