Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia se v Jihlavě neprosadila a odvezla si pouze bod

Jihlava – Posílená Slavia zaznamenala první klopýtnutí po zimní přestávce. Ambiciózní Pražané na půdě o sestup bojující Jihlavy nedokázali vstřelit gól a utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0. Vysočina doma se sešívanými, kteří mohou příjít o čvrtou pozici, neprohrála počtvrté za sebou a posunula se mimo sestupové příčky na čtrnáctou pozici o bod před Olomouc.

Slávista Muris Mešanovič (uprostřed) v souboji s Lukášem Kryštůfkem z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kouč Jihlavy Michal Hipp, který dříve hrával za Slavii, se v domácí soutěžní premiéře na lavičce Vysočiny musel obejít bez v minulém kole vyloučených Krejčího s Kukolem a také zraněného brankáře Hanuše. Místo něj mezi tyčemi nastoupil bývalý gólman vršovického celku Rakovan a už v druhé minutě musel vyrazit Hušbauerovu střelu.

Do sestavy Pražanů se vrátil uzdravený kanonýr Škoda a právě on měl první velkou šanci. Ve dvanácté minutě ho na hranici vápna našel Zmrhal, ale nejlepší slávistický střelec mířil vysoko nad branku.

Po čtvrthodině mohli jít do vedení domácí. Hronek se ocitl sám před Berkovcem, ještě vrátil míč před branku, kde jej ale do sítě nedokázal propasírovat Voltr, který v Jihlavě hostuje z Edenu. Stejně se po závaru o chvíli později vedlo i Šulkovi. Na druhé straně pálil ze strany nad hostující Zmrhal.

Speciální zápas hrál také Mešanovič, který v zimě přestoupil do Slavie právě z Jihlavy. Bosenský útočník mohl po půlhodině otevřít skóre, jenže v obrovské šanci sám na malém vápně zamířil těsně vedle.

Hosté diktovali tempo hry a ve 33. minutě měli další velkou možnost, jenže Vukadinovič po Mešanovičově přihrávce přestřelil branku. Stejný hráč pak před přestávkou hlavičkoval jen do boční sítě.

Po pauze Mešanovič neproměnil další šanci, když zpoza vápna trefil pouze tyč. Jihlava zpočátku druhé půle prakticky rezignovala na hru dopředu, ale Pražané už se do tolika možností nedostávali. V závěru utkání dokonce působila Vysočina aktivněji, ale neprosadil se ani Šulek, který po přímém kopu na hranici penalty promáchl.

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Paták - Moláček, Caletka. ŽK: Šulek, Kryštůfek, Nerad, Urdinov - Mikula, Bílek. Diváci: 4290.

Jihlava: Rakovan - Vaculík, Kryštůfek, Šourek, Mišůn (36. Urdinov) - Kučera, Hronek - Nerad (60. Fulnek), Šulek, Bazal (72. Dvořák) - Voltr. Trenér: Hipp.

Slavia: Berkovec - Bořil (75. Mikula), Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič (46. Mihalík), Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Mešanovič (67. Železník). Trenér: Uhrin.

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Slavia udělala velmi dobré nákupy přes zimní přestávku, takže si u mě vybudovala velký respekt. Upozorňoval jsem hráče, kudy vede cesta k úspěchu. Měli jsme velkou příležitost ke skórování, ale od 20. minuty přebral iniciativu soupeř, který hrozil hlavně po pravé straně. O poločase jsem se snažil hráče uklidnit. V druhém poločase měla Slavia jen jednu příležitost, a to střelu do tyče Mešanovičem. Pomohla nám střídání. Závěr zápasu byl z naší strany slušný. Hráčům nemám co vytknout, je to ztráta dvou bodů doma, ale hráči se přesvědčili, že se dá bodovat i s papírovými favority. Milan Mišůn střídal kvůli píchnutí ve stehně. Náhradník Urdinov předvedl spolehlivý výkon. Kučera je pro nás přínosem, dnes byl naším nejlepším hráčem."

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Do utkání jsme šli s tím, že chceme vyhrát, ale bohužel se nám nepovedlo hlavně v prvním poločase proměnit šance. Druhá půle trochu upadla, nevím proč. Měli jsme méně šancí než v první půli. Mužstvo teprve poznáváme, nejsme spokojeni s tím, že jsme nevyhráli. Soupeř měl v první půli dvě gólové šance. Hráčům jsem o poločase vyčinil, protože v zakončení byli laxní. Zbytečně jsme stahovali míče do středu hřiště místo do stran a v útoku jsme nepodrželi balon. Mysleli jsme si, že je Škoda připraven na toto utkání, ale asi byl trochu psychicky dole. Mešanovič měl dvě tutovky, ale branku jsme měli zakletou. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Ztráta mrzí, ale v boji o poháry to bude boj až do posledního kola. Uvidíme, jak budou hrát soupeři. S Ostravou doma musíme vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy