Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia se utká s Ústím, Sparta s Polnou a Plzeň začne s Vyškovem

Pražská Slavia začne cestu za pohárovou obhajobou domácím utkáním s druholigovým Ústím nad Labem. Ve 3. kole soutěže se představí i Sparta, kterou čeká duel s divizní Polnou. Plzeň nastoupí na hřišti třetiligového Vyškova. Rozhodl o tom los poháru.

Radost slávistických hráčů
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Až v této fázi vstoupí do domácího poháru všech pět účastníků letošních předkol evropských pohárů - Plzeň, Slavia, Jablonec, Olomouc a Sparta. V osudí bylo všech 16 ligových týmů, neboť v 2. kole poháru tentokrát nevypadl žádný celek z nejvyšší soutěže.

Slávisté jsou hlavně rádi, že se vzhledem k náročnému programu při skupině Evropské ligy představí doma. V Edenu je čeká souboj s aktuálním lídrem druhé ligy, který v MOL Cupu vyřadil nejprve Mariánské Lázně a pak Kladno.

"Jsme velmi spokojeni, protože hrajeme doma, takže fanoušci ani tým nemusí cestovat. My chceme vyhrát každý zápas, každou soutěž, kterou hrajeme," řekl člen slávistického představenstva Jiří Bílek.

Naopak další dva zástupci ve skupině evropských pohárů Jablonec a Plzeň budou muset cestovat. Finalista minulého ročníku Jablonec nastoupí v druholigových Pardubicích a Plzeň čeká ještě delší cesta do Vyškova. "Nechtěli jsme nikam moc daleko cestovat, bohužel na nás vyšel Vyškov. Musíme se s tím poprat a musíme postoupit," uvedl šéf sportovního úseku Viktorie Plzeň František Mysliveček.

Pro pětitisícovou Polnou na Vysočině bude zápas se Spartou velkou událostí. "Bude to pro nás zajímavý výjezd, určitě i pro naše fanoušky. Bude to velký svátek i pro celou Polnou. Chceme uspět v každé soutěži, takže rozhodně nehrozí, že bychom tento zápas podcenili," řekl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Hned šest prvoligových týmů bude hrát doma. Vedle Slavie se před svými fanoušky představí i Bohemians 1905, Olomouc, Karviná, Příbram a Opava.

Los 3. kola domácího fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 26. září):

Vltavín - Teplice, Polná - Sparta Praha, Slavičín - Zlín, Vyškov - Plzeň, Radotín - Slovácko, Sokolov - Ostrava, Opava - Jihlava, Příbram - Vlašim, Karviná - Táborsko, Bohemians Praha 1905 - České Budějovice, Chrudim - Mladá Boleslav, Brno - Liberec, Slavia Praha - Ústí nad Labem, Olomouc - Třinec, Pardubice - Jablonec, Žižkov - Dukla Praha. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články