Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia se rozjížděla pomalu, nakonec ale Slovácko přehrála jasně 4:0

Slavia udržela tříbodový náskok v čele tabulky, když ve 22. kole přehrála doma Slovácko jednoznačně 4:0. Od 26. minuty vedli domácí šťastném gólu Milana Škody a do pauzy ještě přidal pojistku Lukáš Masopust. Po změně stran se trefil Josef Hušbauer, pak nedal penaltu Škoda, ale za dvě minuty uzavřel skóre Tomáš Souček. Slovácko nebodovalo poprvé po třech kolech a je deváté.

Utkání Slavia - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slávistický trenér Trpišovský udělal po čtvrteční výhře 4:1 v Genku a postupu do osmifinále Evropské ligy tři změny v sestavě.

Na levé straně místo zraněných Zmrhala a Bořila nastoupili Zelený se Stochem a ve středu zálohy místo Traorého dostal přednost Hušbauer.

Slovácko povzbuzené sérii výher nepřijelo do Edenu jen bránit a v první půli hrálo s favoritem otevřenou partii.

Tým z Uherského Hradiště měl dokonce úvodní velkou šanci, Janoškovu důraznou hlavičku pod břevno však vyrazil gólman Kolář nad břevno.

V 26. minutě otevřeli domácí skóre. Daníček se srazil ve vlastním vápně se spoluhráčem a následně završil smolnou chvilku nešťastnou tečí Škodovy střely. Slovácko v lize inkasovalo po třech zápasech.

"Zřejmě moje chyba, měl jsem to nechat Hofmanna odehrát, protože byl otočený do hry. Věděl jsem, že to Škodák sekne a bude střílet. Ještě jsem si to tečoval do brány," litoval Daníček.

Hosté byli i po obdrženém gólu aktivní. Ve 34. minutě se dostal k zakončení Daníček a jeho tečovaná střela skončila těsně nad.

To Slavia byla mnohem produktivnější. Ve 40. minutě utekl obraně Slovácka Stoch, nacentroval do vápna a Masopust z první před brankářem nezaváhal.

Při druhém soutěžním startu za Pražany po zimním příchodu z Jablonce a jubilejním 150. ligovém utkání poprvé na jaře skóroval.

"Miňo Stoch mi to nádherně nachystal, já to jen slíznul. Čekal jsem na ten 150. start od listopadu. Bylo to hrozně krásné dát gól za Slavii, ještě na tribunu sever. Úplně mě to strhlo. Takhle nějak jsem si vysnil první gól za Slavii," řekl Masopust.

Trenér Slovácka Svědík po přestávce poslal na trávník dva čerstvé hráče Rezka s Hellebrandem, Slavia už ale držela otěže utkání pevně v rukách.

V 56. minutě se v rohu vápna uvolnil Hušbauer a technickou střelou do horního rohu zvýšil na 3:0.

V 74. minutě mohl přidat další gól Škoda, který ale z penalty po zákroku hostujícího Rezka na Součka přestřelil. Trefil se až o dvě minuty později Souček z dorážky po střele střídajícího Baluty.

Slavia potvrdila pozici týmu s nejlepším útokem a vyrovnala svou nejvyšší výhru v ligové sezoně.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)

Branky: 26. Škoda, 40. Masopust, 56. Hušbauer, 76. Souček. Rozhodčí: Ardeleanu - Kožár, Novák - Adam (video). ŽK: Kúdela, Traoré - Daníček, Navrátil, Divíšek. Diváci: 10 089.

Slavia: Kolář - Coufal (78. Frydrych), Kúdela, Deli, Zelený - Souček, Král (75. Traoré) - Masopust (69. Baluta), Hušbauer, Stoch - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek (75. Reinberk) - Daníček - Diviš, Janošek, Havlík (46. Hellebrand), Navrátil - Zajíc (46. Rezek). Trenér: Svědík.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsem rád, že tým dokázal navázat na výkon z Genku. Myslím nasazením, souboji a chtěním na hřišti. Takže jsem celkově spokojený jak s výsledkem, tak s hrou. S tím, jak jsme měli utkání pevně v rukou. Až trošku na vstup do zápasu. Slovácko bylo hodně nažhavené, živé, běžecky dřív než my u některých situací. Chvíli nám trvalo, než jsme rozběhali nohy, ale to je minimum. Jinak skvělý přístup, velice dobře zvládnuté utkání. Při troše lepšího řešení finálních situací mohlo být vítězství vyšší. Ale hrozně moc si ho vážím, protože Slovácko je nepříjemný soupeř. Ne náhodou vyhrálo pět z předchozích šesti utkání pod trenérem Svědíkem. Nedalo nám nic zadarmo, stálo hodně sil to zvládnout. Jsem z týmu hodně nadšený. Bylo důležité, že se hrálo v pondělí, tři dny mezi zápasy týmu pomůžou. Vůbec nebylo těžké přepnout z poháru na ligu. Nic jsme nepodcenili, protože si pamatuji, jak jsme se tady s nimi vloni trápili 0:0. Měli jsme ze zápasu velký respekt."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Slavia zaslouženě vyhrála. Utkání samozřejmě ovlivnila už první branka, kterou jsme inkasovali, a produktivita Slavie v prvním poločase. Slavia následně přidala druhou. Bohužel jsme góly dostali z brejkových situací, což je pro mě nepochopitelné. To jsme si měli daleko líp pohlídat. V prvním poločase velký rozdíl v produktivitě. My jsme dvě tři šance neproměnili, Slavia proměnila a dostala se do vedení 2:0. Pak je strašně těžké se Slavií hrát. Ve druhém poločase jsme na Slavii nestačili, soupeř přidal další dvě branky. Rozdíl byl nejen v kvalitě útočné fáze, v provedení, ale třeba i mezi útočníkem. Práce Milana Škody a Zajíce, to byl diametrální rozdíl. Od stavu 3:0 existovalo na hřišti jen jedno mužstvo. Nemůžeme pomýšlet na Slavii na úspěch v momentě, kdy podáme jako tým podprůměrný výkon. Utkání se nepovedlo jak týmu, tak ani jednotlivcům."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články