Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slavia se posílila o záložníka Frejlacha z Baníku

Praha - Fotbalový ofenzivní záložník Tomáš Frejlach přestupuje z Baníku Ostravy do pražské Slavie. V Edenu podepsal smlouvu na tři roky a už se zapojil do tréninku. Vedení pražského celku si od něj slibuje, že zacelí mezeru po bývalém kapitánovi Karolu Kiselovi, který odešel v létě do Sydney. "Tomáš byl jedním z vytipovaných hráčů na pozici, která byla uvolněna Karolem Kiselem. Věříme, že je to správné řešení, které se pozitivně projeví už na utkání v Jablonci," uvedl generální ředitel Slavie Miroslav Platil, který dal mužstvu ultimátum v podobě neprohry v Jablonci, jinak prý dojde k personálním změnám v realizačním týmu.

Ilustrační foto

"Jsme rádi, že Slavia projevila o Tomáše zájem. Je vidět, že nový majitel klubu má velký zájem vybudovat tady silný tým. Věříme, že Tomáš má potenciál nahradit Karola Kisela. Je to typově podobný hráč s dobrou střelou," dodal hráčův manažer Ondrej Chovanec.  

Pětadvacetiletý Frejlach s fotbalem začínal v Kutné Hoře, přes Čáslav, Kolín a Příbram se dostal v roce 2006 do Liberce. Tam se probojoval do reprezentace do 21 let, ale jeho rozvíjející se kariéru přibrzdilo vážné zranění kolena, které ho připravilo i o účast na mistrovství Evropy jednadvacítek.

Před rokem zamířil do Baníku Ostrava, kde se zařadil mezi opory, ale už na konci jara ho opět postihly zdravotní problémy a v této sezoně nastoupil jako střídající hráč do jediného zápasu. Celkem v první lize odehrál 105 utkání a vstřelil 12 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články